26.6.2017 16:19

Να γίνει θεσμός με γερά θεμέλια το Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής

ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ της Χορωδίας Χίου, συγκλονιστική εμπειρία ζωής η συμμετοχή στη συναυλία για το Μίκη.

Να μετατρέψει σε ετήσιο θεσμό το Φεστιβάλ Ελληνικής Mουσικής που άρχισε το Σαββάτο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη επιθυμεί η Χορωδία Χίου, με την προϋπόθεση ότι θα ασχοληθούν σοβαρά και θα το αγκαλιάσουν  οι τοπικές αρχές.

Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν η εκπρόσωπος της Xορωδίας Ελευθερία Λυκοπάντη, ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Αλέξανδρος Καλογεράς και η μαέστρος ΑγγέλαΤσιμπιρλού, τόνισαν ιδιαίτερα αυτή την προοπτική.

«Φέτος - και πιθανά του χρόνου - υπάρχει ιδιώτης χορηγός που στηρίζει τη διαδικασία», μας πληροφόρησε η Ε. Λυκοπάντη.

«Για να γίνει θεσμός όμως  πρέπει να το υποστηρίξουν σοβαρά οι τοπικοί φορείς. Αντικείμενο του θα είναι πάντα η Ελληνική μουσική με εναλλασσόμενες μουσικές περιόδους», πρόσθεσε.

Ορχήστρα

Το όραμα συμπληρώνει η μαέστρος Αγγέλα Τσιμπιρλού, η οποία θα προσπαθήσει μέσα από αυτή τη διαδικασία να έλθουν κοντά και άλλοι νέοι Χιώτες μουσικοί με στόχο να δημιουργήσουν μια ορχήστρα, για να ανέβει το επίπεδο της μουσικής στο νησί μας.

«Θα ήταν εξαιρετικό να καταφέρουμε να το συνεχίσουμε με την υποστήριξη των  νέων παιδιών, των  μουσικών και του κοινού. Αυτό θα μου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσω και την ορχήστρα».

Συγκλονιστική εμπειρία

Συγκλονιστική εμπειρία ζωής για τα μέλη της Χορωδίας Χίου χαρακτηρίζει η Ε. Λυκοπάντη τη συμμετοχή στη συναυλία για το Μίκη στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Γνωστή για την τόλμη της, θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση να μεταφερθεί και στη Χίο.

«Ήταν απίστευτα αυτά που ζήσαμε. Ειδικά όταν ο Μίκης  διηύθυνε τα δύο κομμάτια, ο κόσμος παραληρούσε. Μου θύμισε παλιές ηρωικές εποχές της μεταπολίτευσης και ακόμα περισσότερο. Για πρώτη φορά έγινε απόδοση των έργων του Μίκη από χίλιες φωνές. Ήταν έμπνευση του Μίκη. Έλεγε ότι ένα τελευταίο αφιέρωμα θα ήθελε να περάσει  μήνυμα ενότηταςσε όλο τον Ελληνισμό. Δεν θα πετύχουμε το στόχο μας φέρνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα, αλλά αν στηρίξουμε τη συναυλία στον ανώνυμο χορωδό από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, περνάμε  το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας όλων των Ελλήνων.Στόχος μας πρέπει να είναι η συναυλία να έλθει και στη Χίο. Το κόστος της δεν είναι μεγάλο, είναι εφικτό και θα γίνει απόσβεση. Απλά χρειάζεται βούληση και διάθεση να ρισκάρουμε. Αν βοηθήσει ένας χορηγός με μέσον μεταφοράς θα μπορεί να έλθει και ο Μίκης». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ