28.2.2022 14:19

«Μνήμες Αιώνων» κοσμούν το Δημαρχείο Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την περασμένη εβδομάδα, άλλαξε η πρόσοψη του Δημαρχείο Χίου, με την τοποθέτηση δυο μεγάλων πανό, με Τίτλο: «Χίος 2022, Μνήμες Αιώνων» με αφορμή  τα 200 χρόνια από τις θυσίες για την Ελευθερία και τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων, Παύλος Καλογεράκης, εξήγησε την απόδοση του  τίτλου: «Μνήμες Αιώνων» αλλά και το περιεχόμενο των δυο πανό.

Στο πρώτο πανό, με υπότιτλο «1822: Θυσίες για την Ελευθερία» εμπεριέχει φωτογραφίες από τους τόπους που έμειναν στην Ιστορία λόγω των μαρτυρικών σφαγών. Τα μέρη αυτά είναι: ο Άγιος Μηνάς, η Νέα Μονή, ο Ανάβατος και το Μελανιός.

Στο δεύτερο πανό, με υπότιτλο: «1922: Κοιτίδες Πίστης και Πολιτισμού» περιέχει φωτογραφίες από Ελληνικές Κοιτίδες στην Μικρά Ασία και πρόκειται για την Παναγιά Σουμελά στον Πόντο, το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, τον Αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης, το Καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη αλλά και μια φωτογραφία της μεγάλης πυρκαγιάς όπου ξέσπασε.

Τέλος, στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από την μνήμη, να αναστηθεί η δύναμη των Χιωτών αλλά και να θυμίσει τη δυναμικότητα των προσφύγων που κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ