3.3.2016 13:34

Μήνας θεάτρου ο Ιούλιος για την Χίο

Β. Ποταμούση «Δίνουμε βήμα στα τοπικά θεατρικά σχήματα να προβάλλουν το έργο τους»

Ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος στο θέατρο θα είναι ο φετινός Ιούλιος ,με το θεατρόφιλο κοινό να έχει την δυνατότητα επιλογής πολλών και διαφορετικών παραστάσεων από τα τοπικά θεατρικά σχήματα.  

Το φεστιβάλ θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου, της ΔΗΚΕΧ και του Ομηρείου γεννήθηκε ως ιδέα από την οικονομική δυσπραγία του Δήμου να παρουσιάσει ακριβές πολιτιστικές παραγωγές. « Θέλουμε να δώσουμε βήμα στα τοπικά θεατρικά σχήματα να παρουσιάσουν το σπουδαίο έργο τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για υπερπαραγωγές. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας θεατρικό υλικό, το οποίο είναι άριστο, ώστε να μάθουν και οι πολίτες της Χίου ότι το νησί τους έχει αξιόλογα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού υπογραμμίζοντας ότι το περασμένο Σάββατο υπήρξε συνάντηση με όλα τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. «Η πλειοψηφία των συλλόγων συμμετείχε. Δεν συμμετείχαν μόνο 2 σωματεία επειδή δεν είχαν έτοιμη παραγωγή για τον Ιούλιο. Συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες του φεστιβάλ και συμφωνήσαμε ότι οι παραστάσεις τους θα είναι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη», ανέφερε η Βιβή Ποταμούση.

Η αντιδήμαρχος επισήμανε επίσης ότι οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις με εισιτήριο  20€. « Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε παράσταση χωριστά είναι 5 €. Όσοι όμως θέλουν να δουν όλες τις παραστάσεις θα πληρώσουν εφάπαξ 20€».

Η διοργάνωση του φεστιβάλ, η τεχνική υποστήριξη και προβολή  θα γίνει από τον Δήμο Χίου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΧ και το Ομήρειο και όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Καστρομηνάς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ