10.8.2023 14:59

Μια Έκθεση Ζωγραφικής γεμάτη με τις ομορφιές της Χίου από τον Γιάννη Μπενέτο

Εγκαινιάζεται η Έκθεση Ζωγραφικής του Χιώτη καλλιτέχνη στο Ομήρειο

Mια Έκθεση Ζωγραφικής γεμάτη με ήλιο και φως και με το λευκό και γαλάζιο της Χίου στα τοπία και τις ομορφιές της, με πίνακες που απεικονίζουν τα ξυστά στο Πυργί, την παραλία στα Μαύρα Βόλια, αυλόπορτες του νησιού, λουλούδια και απλόχωρες εξοχές και άλλα πολλά, εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο στις 7 το απόγευμα, από τον Γιάννη Μπενέτο, έναν Χιώτη Καλλιτέχνη που κάνει τώρα την πρεμιέρα του ως ζωγράφος για πρώτη φορά...κι ας κοντεύει τα 60...Βλέπεις τα έργα του και νομίζεις ότι τα έφτιαξε έφηβος γιατί είναι γεμάτα αισιοδοξία και φως...Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση που εισπράξαμε από τα λίγα δείγματα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στη σχετική Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη μαζί με το Δήμαρχο Χίου που δήλωσε ότι ο Δήμος Χίου πάντα χαίρεται να στηρίζει τέτοιες υπέροχες και πολύ αξιόλογες καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο Γιάννης Μπενέτος που είναι επιτυχημένος επαγγελματίας σε άλλους τομείς, ανακάλυψε τη ζωγραφική, όταν μια περαστική ασθένεια πριν δυο χρόνια τον υποχρέωσε να μείνει για αρκετό καιρό μακριά από την εργασία του, με δάσκαλο τον Μπάμπη Κοιλιάρη έκανε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική στα μαθήματα του συλλόγου στο Πυργί της Χίου όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται. Δήλωσε ότι η οικογένειά του τον στήριξε τόσο στην ανάρρωσή του από την ασθένεια όσο και στη νέα του ενασχόληση τη ζωγραφική. Μια ασθένεια του έγινε εφαλτήριο για να αναπτύξει μια νέα δραστηριότητα που γέννησε όμορφα πράγματα...Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου και για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χίου, που όπως τόνισε φέτος στήριξε Χιώτες Καλλιτέχνες και έχουμε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ντόπια σφραγίδα πολιτισμού. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Χίου υποστήριξε και επιχορήγησε πολλές εκδηλώσεις όπως η Γιορτή Μαστίχας στο Λιθί, τις εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής...και..είναι από τους πρωτεργάτες και στυλοβάτες της Λευκής Νύχτας που έχουμε σήμερα το βράδυ στη Χιακή Αγορά(ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ)...μια προσπάθεια που εντάσσεται στις υπόλοιπες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την επιμήκυνση της Τουριστικής Σαιζόν...

Δημήτριος Γ. Ζαφείρης

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ