28.6.2017 17:43

Μέτρα πρόληψης ατυχημάτων στο Ομήρειο

Να διατίθεται κανονικά στους  χρήστες η θεατρική σκηνή  του  Ομηρείου  αλλά με την παρουσία τεχνικού στα παρασκήνια,  αν επαρκεί το προσωπικό, αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση του Ομηρείου στην έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη λήψη αναγκαίων προληπτικών  μέτρων για να αποφευχθούν ατυχήματα, όπως το πρόσφατο, στο οποίο τραυματίστηκε ελαφρά νεαρό κορίτσι.

Πρόσθετα επισημάνθηκε ότι πρέπει  να συντηρείται  σχολαστικά η υλικοτεχνική υποδομή και να τηρούνται αυστηρά  οι όροι ασφαλείας και συντήρησης του εξοπλισμού.  Σ’ αυτό θα τους βοηθήσουν οι προτάσεις  των τεχνικών κλιμακίων μεγάλων πολιτιστικών κέντρων που έχουν κληθεί να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις και να  τους καταθέσουν προτάσεις για την επίτευξη των στόχων προστασίας του κοινού και εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Σ’ αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε η τήρηση αναλυτικού  βιβλίου καταγραφής των  εργασιών συντήρησης,  ανά μηχάνημα, αλλά και η δημιουργία ειδικής φόρμας συμφωνητικού  των όρων και των  προϋποθέσεων  χρήσης των χώρων από τους εκάστοτε φορείς.

Τα μέλη της διοίκησης αναγνώρισαν ότι  οι χώροι και τα όργανα συντηρούνται επαρκώς από  το τεχνικό τμήμα του Κέντρου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ