1.3.2016 11:46

Με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα η φετινή «Μόστρα»

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της «Μόστρας» όπως αποτυπώνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτει σήμερα ο «π» , με τον Πρόεδρο του ΜΕΟΘ Κυριάκο Φρεζούλη να δηλώνει αισιόδοξος και ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου. « Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει το έθιμο και να συμμετέχει ενεργά.  Υπολογίζω ότι μόνο στα πληρώματα μετέχουν 450 άτομα και αν προσθέσουμε και τους πειρατές –βρακάδες αγγίζουμε τον αριθμό των 500», ανέφερε στον «π» ο Πρόεδρος του ΜΕΟΘ  υπογραμμίζοντας ότι  στην κατασκευή των αρμάτων βοήθησαν εθελοντικά πολλοί καλλιτέχνες. « Εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνολικά θα παρελαύνουν έντεκα άρματα και ο βασιλιάς καρνάβαλος θα είναι ο Τσίπρας, τον οποίο θα παρουσιάσουμε  ως μαθητή ντυμένο με σχολική ποδιά», είπε ο Κ. Φρεζούλης.

Φέτος στην «Μόστρα»  θα κυριαρχήσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι περικοπές των συντάξεων και τα capital controls. «Επειδή το προσφυγικό είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα και εμείς επουδενί δεν θέλουμε να προσβάλλουμε ή να θίξουμε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, το διαχειριζόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα συμβολικά,  το πρώτο άρμα που θα ξεκινήσει την παρέλαση θα έχει ως θέμα του το προσφυγικό και θα πλαισιώνεται από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Χαλκειούς», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΜΕΟΘ προσκαλώντας τους Χιώτες να συμμετέχουν ενεργά στην «Μόστρα»  την τελευταία Κυριακή των Αποκριών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ