30.11.2021 15:07

Ημερολόγιο για τις σφαγές της Χίου και την Επανάσταση του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια συνεργασία της Επιτροπής "Χίος 2021" και 4ου Γυμνασίου Χίου

Ημερολόγιο με θέμα την Επανάσταση του 1821 και τις σφαγές της Χίου σχεδιάζει να δημιουργήσει το 4ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με την επιτροπή "Χίος 2021" η οποία θα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Καλογεράκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του ημερολογίου για το έτος 2022 το οποίο προκύπτει από μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών:

«Με αφορμή όχι μόνο τα 200 χρόνια αλλά και την χρονιά που έρχεται το 2022 που ουσιαστικά σηματοδοτεί και τα 200 χρόνια από τις τραγικές σφαγές αλλά και τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή η Διοίκηση και οι μαθητές αποφάσισαν να αναδείξουν αυτές τις δυο ημερομηνίες με σημαντικά γεγονότα και κεφάλαια από τη χιακή ζωή».

Μερικές από τις θεματικές που απασχόλησαν τους μαθητές είναι: «Η Χίος κατά την Τουρκοκρατίας και τα… «της μαστίχης προνόμια», «Η Χίος και Φιλλεληνισμός», «Οι γυναίκες της Χίου», «Οι φορεσιές της Χίου» και «Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας-Ο Κανάρης-Η καταστροφή των Ψαρών».

Έτσι ο Δήμος Χίου και η Επιτροπή σχεδιάζουν από κοινού να χρηματοδοτήσουν την συγκεκριμένη προσπάθεια η οποία έχει στόχο να αναδείξει σημεία της ιστορίας μέσα από την ματιά  μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ