17.7.2017 15:05

«Η πόκα της πλημμύρας» -Το νέο βιβλίο του Κώστα Ζαφείρη από τις Εκδόσεις Άλφα Πι

Δυο χρόνια μετά την επιτυχημένη «Κόντρα Γέφυρα» ο Κώστας Ζαφείρης συναντιέται εκ νέου με τους αναγνώστες με τη νέα συλλογή διηγημάτων «Η πόκα της πλημμύρας».  Πρόκειται για 45 διηγήματα, «ιστορίες από το μικρόκοσμο» όπως αναφέρει ο υπότιτλος του βιβλίου. Με γραφή δοκιμασμένη πλέον, ο Χιώτης συγγραφέας με χιούμορ αλλά και ευαισθησία  συνομιλεί με τη μνήμη και στήνει το σκηνικό προσώπων και καταστάσεων που φέρουν μια αύρα οικειότητας στον αναγνώστη. Η «Πόκα της πλημμύρας» βρίσκεται ήδη  στα βιβλιοπωλεία της Χίου και στις Εκδόσεις Άλφα Πι  Ροδοκανάκη 7.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ιστορίες του σπιτιού, της γειτονιάς, του χωριού και του καφενείου. Ιστορίες της μνήμης, της κρίσης, των εκλογών, της θάλασσας. Μια περιπέτεια της αφήγησης που συνεχίζεται. Καταστάσεις, περιστατικά, φάρσες και τραύματα. Άλλοτε στο κέντρο, άλλοτε στο περιθώριο των μεγάλων γεγονότων. Μικρές ιστορίες. Βιαστικά γραψίματα στο σημειωματάριο; Γράμματα που έμειναν ανεπίδοτα; Φωτογραφίες της στιγμής; 

45 μικρά διηγήματα. Όλα αυτά που χαμηλόφωνα συνθέτουν τους μικρόκοσμους μέσα στους οποίους πορευόμαστε. Εκεί που παλεύουμε, θυμώνουμε, θυμόμαστε, αγαπάμε, ζούμε. Με δάκρυ αλλά και με χαμόγελο.

Με μια και μόνη πρόκληση. Να ειπωθούν όσα πρέπει να ειπωθούν, να μη χαθούν, να μη σβήσουν στη λήθη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ