Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου θα φιλοξενήσει την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025, στις 19:00, την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αζήτητοι» της Μαριάννας Οικονόμου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το CINEDOC, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τον θάνατο του Χιώτη ευεργέτη Παντελή Λ. Αργέντη, χρηματοδότη του Φθισιατρείου Χίου (1913-1950).
Η ταινία, που έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία σε μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, φέρνει στο φως μια συγκλονιστική, άγνωστη ιστορία. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακάλυψη δεκάδων βαλιτσών με προσωπικά αντικείμενα ασθενών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 1945 έως το 1975, την εποχή που η φυματίωση μάστιζε την Ελλάδα. Πρόκειται για ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή χωρίς να τους αναζητήσει ποτέ κανείς, αφήνοντας πίσω τους επιστολές, φωτογραφίες και τεκμήρια που αποτυπώνουν πόνο αλλά και δύναμη, ελπίδα και αγάπη.
Την προβολή θα προλογίσει ο ιατρός Ανδρέας Μιχαηλίδης, με ειδική αναφορά στην ιστορία του Φθισιατρείου Χίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Μαστίχας Χίου, τηλ. 22710 72212.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.