13.3.2017 10:17

Η Μαρί Πίττα και τα μονόπρακτα του Τσέχωφ

Στο θίασο του Μιχ. Δεστούνη δεν κρύβουν την επιθυμία τους να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά στο νησί της συμπρωταγωνίστριας

Την ελπίδα ότι θα έλθει και πάλι φέτος το καλοκαίρι στη Χίο να παρουσιάσει στο Ομήρειο τα δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ  «Πρόταση σε γάμο» και «Αρκούδα» εκφράζει στον  «π» η ηθοποιός Μαρί Πιττά. Η Χιώτισσα καλλιτέχνης συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση  που ανεβάζει στο Θέατρο Ελπίδας «Μ. Δεστούνης» ο θιασάρχης μαζί με τη Νίτα Παγώνη και τον Αυγερινό Σουλόπουλο.

«Είχα έλθει πέρσι με την παράσταση του Όλιβερ Τουίστ στο Ομήρειο. Με εντυπωσίασε το κοινό και ιδιαίτερα  οι μαθητές των σχολείων της Βολισσού. Ήταν ένα ήρεμο, πειθαρχημένο, ωραίο ακροατήριο. Γενικά όμως οι Χιώτες έχουν καλλιτεχνική παιδεία», δηλώνει η Μαρί.

«Θα το ήθελα πάρα πολύ να καταφέρουμε και φέτος να παρουσιάσουμε το έργο στο νησί μου. Θα χαρώ πολύ γιατί υπάρχει πεδίο καλλιτεχνικής επικοινωνίας με τον κόσμο», προσθέτει.

Διατηρεί τις επαφές της με το νησί, γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αλλαγών των αντιδημάρχων και προέδρων των Οργανισμών Πολιτισμού  και δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει με τους υπεύθυνους. Την πρόταση της  στηρίζει και ο θιασάρχης Μαν. Δεστούνης, ο οποίος διαθέτει επίσης εξαιρετικές αναμνήσεις από τη Χίο.

Η μετονομασία

Καλλιτεχνικός νονός της είναι ο Μ. Δεστούνης, ο οποίος μετέτρεψε το Μαρία Πίττα σε Μαρί Πιττά, ως  καλλιτεχνικότερο άκουσμα.  «Όταν σου το προτείνει ο Δεστούνης δεν μπορείς να το αρνηθείς», λέει η ίδια

Το έργο

Το έργο αποτελείται από δύο εξαιρετικά μονόπρακτα.                                                                       

«Ο Γάμος» που η νέα κοπέλα παντρεύεται και « Η αρκούδα», όπου μετά το θάνατο του συζύγου της την πλησιάζει ένας στρατηγός και πλέκονται άλλες καταστάσεις.

Κάστρο

Από προσφυγική  οικογένεια, από τη Μικρά Ασία,  η Χιώτισσα ηθοποιός διαθέτει ακόμη στο Κάστρο συγγενείς. Έρχεται συχνά διακοπές στο νησί  και επισημαίνει την έλλειψη μαρίνας ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.

Μαρίνα

«Είχα έλθει το 2013 με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το λιμάνι μας είναι  ακατάλληλο, η μαρίνα στο Νοσοκομείο είναι καλύτερη, αλλά, αφού δεν ολοκληρώνεται, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές της. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Η Χίος πρέπει να αποκτήσει μια  μαρίνα σύγχρονων προδιαγραφών», επισημαίνει δηκτικά.

Δωρεάν

Ο Μ. Δεστούνης καταθέτει τη λύπη του για τις πυρκαγιές  των τελευταίων ετών που κατέστρεψαν τις περιοχές καλλιέργειας  της μαστίχας.

 Έχει ωραιότατες αναμνήσεις από το νησί μας αλλά ξεχωρίζει μια ενέργεια  που θεωρεί πολύ σημαντική.

«Έχω έλθει με πολύ μεγάλους θιάσους, Σταυρίδη, Ηλιόπουλο, Παπαγιαννόπουλο. Η οικογένεια Χανδρή μας φιλοξενούσε δωρεάν στο ξενοδοχείο της. Ήταν πραγματικοί ευπατρίδες», λέει, τονίζοντας ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ