1.2.2017 11:02

Η ίδρυση του «ξαναζωντάνεψε» το Κάστρο

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Η σύσταση του σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας περιόδου για τον οικισμό του Κάστρου αφού από την ημέρα ιδρύσεως του Συλλόγου  του Φρουρίου, η περιοχή «ξαναζωντάνεψε» από τη δράση του.  

Η σημασία της συνέχισης της  λειτουργίας του Συλλόγου Φρουρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» επισημάνθηκε από τα μέλη του και στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στην οποία η διοίκηση έκανε τον απολογισμό της αναφέροντας αναλυτικά τις δράσεις του έτους.

Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Μέσα σε έναν χρόνο ο πολιτιστικός Σύλλογος του Φρουρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» δημιούργησε τμήματα παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής και εργαστήριο διατήρησης της παράδοσης ( εργόχειρα, βελονάκι, πλέξιμο κλπ) δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε αυτά. Παράλληλα συνέχισε τη λειτουργία των εργαστηρίων εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας καθώς και τις συνεργασίες με τους Συλλόγους ΑΡΤΙΟΝ, Ίωνες και Θρακομακεδόνες Χίου.   

Ανοικτές συνελεύσεις για φλέγοντα ζητήματα του οικισμού

Ο Σύλλογος Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος» στον χρόνο που πέρασε δεν ασχολήθηκε μόνο με πολιτιστικές δράσεις αλλά θέλησε να εκφράσει άποψη τόσο για την παραμονή των προσφύγων στη Σούδα όσο και για το θέμα των απορριμμάτων μέσα στον οικισμό. Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε τρεις ανοικτές συνελεύσεις με τη συμμετοχή κατοίκων του Κάστρου και μελών του Συλλόγου Φρουρίου. 

Συνέδραμε με τρόφιμα και χρήματα

Η οικονομική βοήθεια οικογενειών που χρήζουν ανάγκης αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του Συλλόγου, ο οποίος τον χρόνο που πέρασε συνεισέφερε τρόφιμα και χρήματα σε 6 τετραμελείς οικογένειες.

Τέλος στο έθιμο των Αγιοβασιλιάτικων καραβιών,  το καραβάκι του Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος» κατέλαβε την πρώτη θέση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ