7.8.2023 17:31

Η "Γυνή πλέουσα" της Αρκαδίας Ψάλτη στη Χίο

Για τρεις απολαυστικές παραστάσεις στο Κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου

Ως "Γυνή πλέουσα" αυτό το καλοκαίρι στη Χίο η δικιά μας Αρκαδία Ψάλτη, σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παράσταση αυτή, που είναι η δραματοποίηση και θεατρική μεταφορά του γνωστού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ''Γυνή πλέουσα" που ψυχογραφεί με τον βαθύτερο και καλύτερο τρόπο, τις αγωνίες, τις επιθυμίες, τα θέλω, τα μυστικά που λέγονται και δεν λέγονται και την μοναχική ζωή της γυναίκας του ναυτικού, μέσα από τη συζήτηση δυο φιλενάδων μια νύχτα... Η παράσταση θα παιχτεί, στο Κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου, κάθε βράδυ στις 8, και για τρεις μέρες θα έχει την ευκαιρία το χιακό κοινό να την παρακολουθήσει.

Ήδη το έργο παίχτηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Αξάνεμος" που ύστερα από 10 χρόνια ξεκίνησε πάλι εις μνήμην του Γιώργου Περαντάκου και όσοι ταξιδέψουν στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο θα έχουν την ευκαιρία να το δουν σε μια υπέροχη αυλή (με νησιώτικο στυλ) όπου θα παρουσιάζεται.

Όπου παίχτηκε μέχρι στιγμής το έργο (Σύρο, Αθήνα κλπ...) είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και έχει δώσει τις καλύτερες εντυπώσεις... Σχετική συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου από την Σκηνοθέτη και Ηθοποιό της Παράστασης, την συμπρωταγωνίστρια της Ηθοποιό Δήμητρα Κώνστα και την Ηθοποιό Λένια Ξενάκη. 

Η παράσταση παρουσιάζεται από την θεατρική εταιρία ''Αγγελοπετριά'' και η γοητευτική και τόσο πλούσια γλώσσα του Παπαδιαμάντη, τόσο παραμυθένια και τόσο σύγχρονη, όπως και τα μηνύματα του έργου, θα βάλουν το νου και τις αισθήσεις σας, σε απολαυστικά και όμορφα μονοπάτια εποικοδομητικής σκέψης.

Δημήτρης Ζαφείρης

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ