27.7.2016 17:04

«Φουά-Γκρα» και παραμύθι για τον Μπάμπη Κοιλιάρη

ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Πολυτάλαντος, δραστήριος, δεν επαναπαύεται ποτέ ούτε μένει στάσιμος. Ο Μπάμπης Κοιλιάρης ο επιτυχημένος ζωγράφος και ηθοποιός εξελίσσεται σε έναν εξίσου επιτυχημένο σεναριογράφο-σκηνοθέτη-συνθέτη και σκηνογράφο. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχει καταφέρει να «ανεβάσει» δύο θεατρικές παραστάσεις υπογράφοντας ταυτόχρονα τη σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο και σύνθεση. « Παρουσιάσαμε στη μέσα Διδύμα μια παιδική θεατρική παράσταση μαζί με τα παιδιά του χωριού. Πρόκειται για το παραμύθι «Ανεμώνας και Λαλάδα» που είχα γράψει παλαιότερα αλλά τώρα κατάφερα να το θεατροποιήσω», δηλώνει στον «π» ο Μπάμπης Κοιλιάρης. 
Το παραμύθι περιγράφει τοπωνύμια και περιοχές, βασιλιάδες και πρίγκιπες και άλλες διδακτικές ιστορίες. «Στην παράσταση έχω γράψει και έχω συνθέσει 6 τραγούδια. Προσπαθώ να περιορίσω τα έξοδα όσο μπορώ γιατί όλοι δουλεύουμε εθελοντικά».
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα Αρμόλια στις 8 Αυγούστου, στο Βασιλεώνοικο στις 11 Αυγούστου και στον Άγιο Γιώργη στις 12 Αυγούστου. 
«Το Φουά-γκρα» έκανε πρεμιέρα στο 1ο φεστιβάλ θεάτρου στον Καστρομηνά και φάνηκε ότι άρεσε στο κοινό. Πρόκειται για μια σπαρταριστή φαρσοκομωδία που εξελίσσεται σε μία φανταστική γειτονιά της Χίου. «Φουάγκρα» είναι η κωμική ονομασία της ενδυνάμωσης της σχέσης ενός μεσόκοπου ζευγαριού που έχει πέσει σε τέλμα μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έχω συνθέσει μεταξύ τους», ανέφερε ο Μπάμπης Κοιλιάρης. 
Το «Φουά-γκρα» θα παρουσιαστεί στο Βασιλεώνοικο στις 10 Αυγούστου και στο Λωβοκομείο Χίου στα τέλη Αυγούστου, την ημέρα μνήμης του Λωβοκομείου σε συνεργασία με το σύλλογο Κοφινά. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ