4.7.2016 12:15

Το φεστιβάλ θεάτρου «ταξιδεύει» στα χωριά

ΒΙΒΗ ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ « ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ»

Με ένα μεγάλο τουρνουά ποδοσφαίρου θα γιορτάσουν τον Αύγουστο  οι Αμανίτες τα 20χρονα γενέθλια του ποδοσφαιρικού σωματείου «Λέων Αφροδισίων».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Χίου σε συνεργασία με την ψυχή του Λέοντα Αφροδισιών Μάρκο Προγούλη θα διοργανώσουν από τη  1-12 Αυγούστου ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για μικρούς και μεγάλους στα δύο γήπεδα 5χ5 που υπάρχουν στη Βολισσό και στη Παρπαριά. «Τα χωριά της Αμανής είναι 19 συνολικά. Σε κάθε ομάδα χρειαζόμαστε 5 παίχτες. Στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από ενήλικες και από παιδιά θα πραγματοποιήσουμε ένα τουρνουά ενηλίκων και ένα παιδικό. Επίσης αν η συμμετοχές είναι πολλές θα παίζονται δύο αγώνες καθημερινά», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι σχεδιάζονται και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το τουρνουά.

Κυνήγι θησαυρού και Αμανιάδα

Η Αμανιάδα ξεκίνησε πριν από 16 περίπου χρόνια από την τότε δημοτική αρχή Μαλαφή, πραγματοποιούνταν με επιτυχία κάθε χρόνο ανελλιπώς και έλαβε τη  μορφή θεσμού που όλα τα παιδιά και οι επισκέπτες της Αμανής ανέμεναν με αγωνία. Από την στιγμή που συνενώθηκαν οι δήμοι σε έναν δημιουργήθηκε ένα κενό που ευτυχώς έσπευσε να αναπληρώσει η ατομική πρωτοβουλία ενός επιχειρηματία-λάτρη της Αμανής, ο οποίος φρόντισε επί πέντε συναπτά έτη να διοργανώνει την Αμανιάδα. « Η Αμανιάδα είναι πλέον θεσμός ο οποίος δεν πρέπει να εκλείψει διότι τα παιδιά την περιμένουν αγωνιωδώς κάθε χρόνο. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Αμανιάδα γινόταν με ατομική πρωτοβουλία ενός ανθρώπου. Φέτος έχω προτείνει σε πολιτιστικούς συλλόγους να αναλάβουν δράση και να πραγματοποιήσουν την Αμανιάδα», είπε η αντιδήμαρχος.

Ταυτόχρονα με την Αμανιάδα εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει άλλη μία δράση για παιδιά. « Υπάρχει ως σκέψη η Αμανιάδα να γίνει Κυριακή και το Σάββατο να πραγματοποιηθεί άλλο ένα παιχνίδι για παιδιά. Πιστεύω να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο προγραμματισμός μας».

Το φεστιβάλ ταξιδεύει στη περιφέρεια

Στα χωριά της Χίου θα ταξιδέψουν οι παραστάσεις του φιλοξενήθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ θεάτρου του Δ. Χίου αφού οι θεατρικές ομάδες εκδήλωσαν την επιθυμία να παρουσιάσουν το έργο τους και στους κατοίκους της περιφέρειας του νησιού. «Στο φεστιβάλ συμμετείχαν εννέα θεατρικές ομάδες οι οποίες προτίθενται να πάνε και στα χωριά για να δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους να απολαύσουν θέατρο. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία και στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων κάθε χωριού», ανέφερε η κα Ποταμούση.

Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής

Μια ιδιαίτερη συναυλία με αρχαία ελληνική μουσική θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στα πλαίσια της παρουσίας στο νησί μας της Ομηρικής Ακαδημίας.  « Στις 27 Αυγούστου θα αναγνωστούν στην Δασκαλόπετρα τα ομηρικά έπη. Μάλιστα πριν την ανάγνωση θα προηγηθεί μια μικρή εισαγωγή με τα αρχαία μουσικά όργανα», είπε η αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι την παραμονή της ανάγνωσης των Ομηρικών κειμένων θα λάβει χώρα μια μεγάλη συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής από την «Λύραυλος» με μουσικά όργανα που είναι κατασκευασμένα με υλικά που χρησιμοποιούνταν για την δημιουργία των αρχαίων μουσικών οργάνων.

Τέλος η κα Ποταμούση αποκάλυψε ότι υπάρχει στα σκαριά ο σχεδιασμός μιας συναυλίας κλασικής μουσικής με διεθνούς φήμης μουσικούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ