23.2.2016 9:25

Φαντάσου... Το όνομα σου είναι Βγερού

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΒΓΕΡΟΥ ΓΛΥΚΑ ΦΑΝΟΥ»

Το έργο  «Βγερού γλυκά Φανού» που καθήλωσε το Χιώτικο κοινό το καλοκαίρι, επιστρέφει ξανά στο νησί μας για τρεις μόνο παραστάσεις στο Ομήρειο στις 8-9 και 10 Μαρτίου, αφού πρώτα περιόδευσε με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη,  στον Βόλο, στις Σέρρες, στην  Κοζάνη,  στην Βέροια και στην Ηγουμενίτσα.  

 «Η Βγερού γλυκά Φανού» με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών,  την καταπληκτική σκηνοθεσία και τα υπέροχα σκηνικά, κατάφερε να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στην εποχή του 1822 και των τραγικών γεγονότων που σημάδεψαν το νησί μας.

 Η Βγερού θα μπορούσε να είναι η κάθε γυναίκα πρόσφυγας, είτε από τη Συρία, είτε από το 1822 είτε από το 1922. Έρχεται από το παρελθόν και αρχίζει να συνομιλεί με τον άλλο χαρακτήρα του έργου, την Αγγελική του σήμερα. Η Αγγελική, μέσα από την αφήγηση της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της.
Η παράσταση πραγματεύεται δύο διαφορετικές εποχές,  δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο αφηγήσεις. Η μία κραυγή επιβίωσης και αυτογνωσίας. Η άλλη, μαρτυρία και ταυτόχρονα καταγγελία. Και οι δύο συναρμολογούν μία κοινή μνήμη, μία ελπίδα του μέλλοντος, μία ιστορία.

Όσοι από εσάς δεν παρακολουθήσατε την παράσταση του καλοκαιριού σας δίνεται η ευκαιρία να την απολαύσετε στις 8-9 και 10 Μαρτίου στο Ομήρειο.

Η σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία της «Βγερού Γλυκά Φανού» ανήκει στην Κορίνα Βασιλειάδου, την μουσική υπογράφει ο Κώστας Βόμβολος, η επιμέλεια κίνησης είναι του Κωνσταντίνου Κατσαμάκη, τα σκηνικά-κοστούμια και ο σχεδιασμός φωτισμών είναι της Κέλλυς Εφραιμίδου, η Στέλλα Τσιροπινά έχει την επιστημονική επιμέλεια και παίζουν οι ηθοποιοί: Ελευθερία Τέτουλα, Μελίνα Αποστολίδου  και Ειρήνη Κυριακού(φωνή Ανθής)

 Το τραγούδι του τέλους ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο Πυξίδα και στο  mastiha shop(τιμή προπωλημένου εισιτηρίου 8€).

Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 21:00. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ