12.7.2017 19:09

Εποχή αναβάθμισης για το Ομήρειο

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ότι σύντομα θα καλύπτει με σύγχρονες κτιριακές συνθήκες τις ανάγκες των πολιτιστικών μας δράσεων

To στοίχημα της ανανέωσης και αναβάθμισης της υλικοτεχνικής και ενεργειακής υποδομής του Ομηρείου πιστεύει ότι θα κερδίσει μέσα στον επόμενο χρόνο η διοίκηση του.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ο πρόεδρος Ηλίας Σμυρνιούδης   γνωστοποίησε  ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από  το καλοκαίρι του 2018 το Ομήρειο θα είναι σε τόσο καλή κατάσταση, που θα μπορεί να αντέξει για πολλά χρόνια ακόμη το φορτίο της φιλοξενίας και προβολής της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς.

 Υλικοτεχνική υποδομή

Για αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής έχει καταρτισθεί πρόταση η οποία θα προωθηθεί για έγκριση από το Δήμο στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

«Υπάρχει σχετικό κονδύλι 500.000 ευρώ, οι προτάσεις μας δεν υπερβαίνουν αυτό το ποσό», δηλώνει ο Δημ. Καράλης.

Τα έργα

«Θα γίνει μια σημαντική ανανέωση και συντήρηση», αναφέρει αναλυτικά ο πρόεδρος Ηλίας Σμυρνιούδης.

«Η πρόταση περιλαμβάνει όλες τις αίθουσες, τα εργαστήρια, τα καμαρίνια,  ελεύθερους χώρους, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, αντικατάσταση μοκετών, καθισμάτων, αναβάθμιση ηχητικού εξοπλισμού, εγκατάσταση εξοπλισμού multimediaγια τις αίθουσες  και τα εργαστήρια, μεταφραστικά συστήματα, νέεςφορητές οθόνες, videowall για όλες τις αίθουσες,  σύστημα τηλεδιασκέψεων, κάμερες εγγραφής για να μπορεί το Ομήρειο να έχει δικές του καταγραφές και παραγωγές,  συναγερμούς σε όλους τους χώρους, ανακαινίσεις επιπλώσεων και κάποιες μικρές κτιριακές επισκευές», προσθέτει.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης θα ενταχθούν στα Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Τα χρήματα υπάρχουν, αλλά  ο συνολικός προϋπολογισμός θα προσδιοριστεί από την ενεργειακή μελέτη που θα καταρτισθεί άμεσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Θα προηγηθούν οι διαδικασίες  κατάταξης του Ομηρείου στην απαραίτητη ενεργειακή βαθμίδα και θα ακολουθήσει η προκήρυξη της μελέτης.

«Ευελπιστώ ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  τους επόμενους δύο μήνες. Στη συνέχεια ο Δήμος θα ανοίξει το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθεί το Ομήρειο. Θεωρώ ότι το καλοκαίρι του 2018 το κτίριο θα έχει αναβαθμιστεί και ενεργειακά».

Θα εγκατασταθεί νέος κλιματισμός σε όλους τους χώρους, θα αντικατασταθούν όλοι οι υαλοπίνακες και τα κτίρια θα μονωθούν. 

«Ελπίζω», καταλήγει, «ότι το Ομήρειο θα είναι σε τέτοια κατάσταση,που θα μπορεί να ανταποκριθεί με απόλυτα σύγχρονες συνθήκες στην κάλυψη των αναγκών παραγωγής έργου και υποστήριξης των δράσεων της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς».

Αίθουσα θεάτρου

Στην κεντρική αίθουσα θεάτρου θα επισκευασθούν τα φθαρμένα καθίσματα και θα αντικατασταθεί η μοκέτα, με συνολικό κόστος 30.000 ευρώ. Η διοίκηση δηλώνει σίγουρη ότι στις 15 Αυγούστου 2017 θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να υποδεχθεί θεατές. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ