8.9.2021 14:24

Επιτροπή: «Χίος ’21»: Προσωπογραφίες ηρώων θα κοσμήσουν τον τοίχο του 1ου Γυμνασίου

Ακολουθούν στο Σήφη, στα Καρδάμυλα και Πετροκάραβο

Επετειακή τοιχογραφία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Χίος 2021» στο 1ο Γυμνάσιο Χίου.

Σε δηλώσεις του στο σημείο όπου διενεργούνται εργασίες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Καλογεράκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή που έχει την υπογραφή του εικαστικού Πάρη Ξηνταριανού.

«Θα είναι ένα έργο το οποίο όχι μόνο για φέτος αλλά για αρκετά χρόνια θα μας θυμίζει και την επετειακή χρονιά αλλά και στοιχεία της ιστορίας μας. Επίσης θα συμβάλλει στην αισθητική βελτίωση της περιοχής» δήλωσε ο κ. Καλογεράκης.

Στην τοιχογραφία θα αποτυπωθούν οι προσωπογραφίες ιστορικών προσώπων που σημάδεψαν τα χρόνια της Επανάστασης όπως του Κωνσταντίνου Κανάρη και του Αδαμάντιου Κοραή. Παράλληλα θα γραφτούν με καλλιτεχνικό τρόπο και ορισμένα κείμενα.

Αντίστοιχες τοιχογραφίες με θέμα την Επανάσταση έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Κοφινά από τον Μπάμπη Κοιλιάρη και μέλη του Συλλόγου. Μάλιστα έχουν εγκριθεί δυο ακόμα τοιχογραφίες στο Σήφη και στα Καρδάμυλα κοντά στην Αγία Τριάδα. Τέλος υπό συζητήσεις βρίσκονται με τον κ. Ξηνταριανό και για τη δημιουργία τοιχογραφίας στο Πετροκάραβο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ