19.2.2016 16:44

Επανεκκίνηση την Πέμπτη για τον μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμός του Φιλοτεχνικού

Σαράντα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου διοργάνωσε τον τελευταίο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, ο οποίος υπήρξε φυτώριο νέων ανθρώπων του πνεύματος. Τα παιδιά που συμμετείχαν τότε στον διαγωνισμό αναδέχθηκαν στην συνέχεια σε αξιόλογους εργάτες του πνεύματος.

Οι διακριθέντες είχαν στην συνέχεια την ηθική ικανοποίηση να παρουσιάζουν οι ίδιοι τα έργα τους στο Χιακό κοινό που παρακολουθούσε με αδιάλειπτο ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις απονομής βραβείων και επαίνων.

Ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός επανέρχεται την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και καθιερώνεται σε ετήσια πλέον βάση από τον Φιλουτεχνικό Όμιλο Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλολόγων Χίου. Φέτος μάλιστα θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Κώστα Χαλλιορή που διατέλεσε πρόεδρος του Φιλοτεχνικού και ήταν μεγάλος λογοτέχνης. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Μαρία Βασιλακάκη Ντούλου κάθε χρόνο ο διαγωνισμός θα αφοιερώνεται και σε έναν λογοτέχνη και πνευματικό άνθρωπο της Χίου.

Την Πέμπτη λοιπόν στις 09:00 το πρωί στην αίθουσα του 1ου Λυκείου Χίου θα φιλοξενηθεί ο λογοτεχνικός διαγωνισμός του Φιλοτεχνικου.

Η επιτροπή που θα κρίνει τα κείμενα θα αποτελείται από τις φιλολόγους: Μαρία Κουφοδόντη-Κουνούπη, Ευτυχία Βλυσίδου, Καίτη Κατσάλα και από τους εκπροσώπους του Ομίλου Μαρία Βασιλακάκη- Ντούλου, Πρόεδρο και Κώστα Αμπανούδη, Ταμία.
  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ