3.2.2017 10:23

Έναρξη του Τριωδίου με κουδουνάτους για τον Μ.Ε.Ο.Θ

Ξεκινούν την  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου   οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του ΜΕΟΘ και κορυφώνονται στις 26 Φεβρουαρίου με το κατέβασμα της Μόστρας.

Το άνοιγμα του Τριωδίου, προστάζει μασκάρεμα και οι Θυμιανούσοι για να τιμήσουν την έναρξη του θα ντυθούν κουδουνάτοι (19:00)και θα  ξεχυθούν στους δρόμους του χωριού χορεύοντας και τραγουδώντας. Μετά θα καταλήξουν  για φαγοπότι στο «Καπηλειό» όπου θα γλεντήσουν μέχρι πρωίας.

Εν συνεχεία το Σάββατο 18  και την Κυριακή19 Φεβρουαρίου, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του  ΜΕΟΘ θα τραγουδήσουν στο Ομήρειο(ώρα:19:00) τραγούδια της Απόκριας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε».

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ξεκινάει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στις 17:00 και στις 20:00 το ανέβασμα της Μόστρας. Το Σάββατο στις 16:00 συνεχίζεται το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει την καθιερωμένη λειτουργία στα εξωκλήσια του Αγίου Ιωάννη Στενακουσσών και του Αγίου Δημητρίου Κτιστών(09:00), στη συνέχεια θα γίνει το κατέβασμα της Μόστρας και η αναπαράσταση της μάχης χορεύοντας «ταλίμι» και «δετό»(11:00), θα ακολουθήσει η παρέλαση των αρμάτων και πληρωμάτων(12:30) και η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα λαϊκό γλέντι στην πλατεία Καρουλιού(13:30).      

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ