16.6.2016 16:33

Ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό ταξίδι από τα «Αλλατάκια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Προσέγγισε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα μέσα από τα μάτια των παιδιών παρουσιάζοντας μία εξαίσια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στο μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας και την Ελλάδα ολόκληρη. Ο λόγος για την Έφη Μιχαλοπούλου και «Αλλατάκια»  που το απόγευμα της Τρίτης έδωσαν ρέστα πάνω στη σκηνή του Ομηρείου  χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική.

Η  ιδέα της δασκάλας τους Έφης Μιχαλοπούλου να δημιουργήσει μια ιστορία με θέμα το προσφυγικό και πρωταγωνιστές όλα τα παιδιά αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό που για δύο ολόκληρες ώρες έμεινε καθηλωμένο στη θέση του. Τα «Αλλατάκια» παρά το «νεαρό» της ηλικίας τους κατόρθωσαν να αποδώσουν με επιτυχία τους ρόλους τους και να μεταδώσουν σε όλους τους παρευρισκόμενους μηνύματα αγάπης και ειρήνης.

Οι θεατές παρακολούθησαν την ιστορία του Ορφέα και της Ολομόναχης που έπαιζαν ειρηνικά στη Σμύρνη πριν την καταστροφή και ξαφνικά ο ουρανός μαύρισε από αστραπές και ξεκίνησε ο πόλεμος, ακολούθησε η καταστροφή της Σμύρνης και ο Ορφέας έχασε την Ολομόναχη. Τότε ο Ορφέας παρέα με δύο αηδόνια-φίλους τους ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης. Έτσι μαζί με τον Καλλίφωνο και τον Καλλίχορο  πέρασαν την Μαύρη θάλασσα, ήρθαν στα παράλια με την μπρατσέρα τους και έκαναν στάση σε όλε στις χαμένες πατρίδες. Σε κάθε στάση τους οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν και έναν αντίστοιχο χορό της περιοχής όπου βρισκόταν οι πρωταγωνιστές.  Η ροή της παράστασης κύλησε ευχάριστα ενώ παράλληλα με τους χορούς το κοινό απήλαυσε και ήχους σαντουριού από την Αφροδίτη και την Μαρκέλλα, οι οποίες συνοδευόμενες από την δασκάλα Θεοδώρα Παπαδοπούλου έπαιξαν τραγούδια σχετικά  με την ιστορία των ηρώων.

Τους κεντρικούς ρόλους της ιστορίας υποδύθηκαν :

Ορφέας: Δημήτρης Κουτσουράκης

Καλλίφωνο Αηδόνι: Αγγελική Θρουβάλα

Ολομόναχη ζητιάνος  &  κόρη του νερού: Αργυρώ Στρατάκη.

Σκηνοθεσία-διάλογοι-επιμέλεια διδασκαλίας και Καλλίχορο Αηδόνι: Έφη Μιχαλοπούλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ