23.3.2016 10:17

Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου πραγματοποίησε την Δευτέρα  μια βραδιά ποίησης αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιστορική αναδρομή της προσφυγιάς από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι και σήμερα μέσα από την ποίηση.  « Ήταν μια υπέροχη βραδιά με πολύ συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή. Κάποιοι συμμετέχοντες είχαν γράψει ποιήματα για τους πρόσφυγες ενώ κάποιοι άλλοι απλά απήγγειλαν ποιήματα άλλων δημιουργών που είχαν όμως ως θέμα τους το προσφυγικό», ανέφερε στον «π» η Ισαβέλλα Μπουρνιά από το Παν. Αιγαίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθεί την βραδιά ποίησης. « Είχε τοποθετηθεί ένα παραβάν που καλύψαμε με μαύρο ύφασμα και βάλαμε και ένα μεγάλο φως για να μπορούν να απαγγέλουν οι συμμετέχοντες. Δόθηκε έμφαση στους ποιητές της γενιάς του ’30 ενώ αρκετοί ήταν και όσοι έγραψαν δικά τους ποιήματα».

Ποιήματα με θέμα τους πρόσφυγες έγραψαν μεταξύ άλλων  η Τζένη Συρρή Χανάκη, ο Κώστας Τέττερης, η Μαρία σαρρή και η Πόπη Χαλκιά Στεφάνου ενώ απήγγειλαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην καταγραφή, εκπρόσωπος του σώματος Ελλήνων Οδηγών καθώς και όλοι όσοι επιθυμούσαν να απαγγείλουν από το κοινό 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ