5.4.2017 11:31

Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνυπάρχουμε σε ένα τόπο

Ο Λέων Αλλάτιος γιορτάζει τα 30 χρόνια της δράσης του με χορευτική και θεατρικών Βαβυλωνία

Το προσωνύμιο που ταιριάζει στους ανθρώπους του Λέοντα Αλλάτιου είναι «ψαγμένοι». Πρωτοπορούν στις εκδηλώσεις τους, πάντα βρίσκουν κάτι  διαφορετικό να παρουσιάσουν και να εντυπωσιάσουν. Δεν οργανώνουν καμία εκδήλωση απλά και μόνο  για να το κάνουν.

30 χρόνια

Φέτος γιορτάζουν τα τριάντα χρόνια της ζωής του Συλλόγου και  τα τμήματα ενηλίκων χορού και  χορωδίας  επέλεξαν  να μεταφέρουν στις 29 και 30 Απριλίου  στη σκηνή του Ομηρείου το παλιό θεατρικό έργο «Βαβυλωνία» του Γεώργιου Βυζάντιου, προσαρμοσμένο  στη σύγχρονη  τοπική πραγματικότητα των γλωσσικών ιδιωματισμών. 

«Τριάντα χρόνια χορευτική Βαβυλωνία» ονομάζεται η  χορευτική εκδήλωση η οποία  θα πλαισιώνεται με μικρά θεατρικά σκετς που θα μας μεταφέρουν την ντοπιολαλιά  του χορευτικού σχήματος και του χορού που θα ακολουθεί.

Οι δάσκαλοι του τμήματος Μαρκέλλα Ζιγλή, Γιώργος Παναγιωτίδης, Έφη Μιχαλοπούλου και Σοφία Τοπαλίδου, οι χορευτές και οι χορωδοί, με εντατικές πρόβες, προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να ανταποκριθούν και πάλι στα υψηλά στάνταρντ που μας έχουν συνηθίσει.

«Στο έργο του Βυζάντιου είναι σε ένα πανδοχείο Έλληνες από διαφορετικά μέρη. Εμείς θα γιορτάσουμε τα 30 μας χρόνια προβάλλοντας χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και άλλοι Χιώτικοι σύλλογοι θα αποδώσουν  τους  χορούς, τα ήθη και τα έθιμα της Χίου», δηλώνει η δασκάλα χορού Σοφία Τοπαλίδου.

Χορευτική εκδήλωση

Τους περισσότερους από 130 χορευτές του Αλλάτιου που θα αποδώσουν τους χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα θα  πλαισιώσουν οι σύλλογοι του Πυργίου, των Μεστών, των Καρδαμύλων, ο ΜΕΟΘ, ο Φάρος Βαρβασίου και η Βοκαριά Νενήτων .

«Η εκδήλωση είναι χορευτική και τα θεατρικά δρώμενα με τις τοπικές διαλέκτους θα  δένουν μεταξύ τους  χορούς που θα παρουσιάζουν οι σύλλογοι . Έτσι θα αποδείξουμε ότι, παρά τη διαφορετικότητα μας,  μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι σε ένα κοινό τόπο. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης, οι χορευτές θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, οι ηθοποιοί θα παίξουν και στη σκηνή εκτός όλων των άλλων θα αποδοθεί και το φιλικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας», τονίζει με ικανοποίηση.

Παρακολουθήσαμε ένα μέρος μιας πρόβας του τμήματος, είδαμε τη Σόφη Τοπαλίδου και τους χορευτές  να δουλεύουν εντατικά αλλά με χαμόγελο και πεισθήκαμε  ότι θα μας προσφέρουν ένα αξέχαστο διήμερο.

 Δεν θέλησε μα μας αποκαλύψει τίποτα  άλλο, τα υπόλοιπα θα τα δούμε επί σκηνής και πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε μια απολαυστική  εκδήλωση .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ