Πολιτισμός

5/5/16 13:54

τελ. ενημ.: 5/5/16 13:54

Εγκαινιάζεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Καλαμωτής

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΠΚΑ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ένα κοινό τους όνειρο γίνεται πραγματικότητα και η πρωτοβουλία του Δρ.Κοινωνιολογίας, νομικού και συγγραφέα Ηλία Φιλιππίδη και του Προέδρου του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Μιχαήλ Κανάριου παίρνει σάρκα και οστά και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Καλαμωτής εγκαινιάζεται  αύριο στις 19:00 στην αίθουσα της Μορφωτικής Ένωσης Καλαμωτής.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο αποτελεί θυγατρικό θεσμό του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής και σκοπός της ίδρυσής του είναι το ΠΑΝΩΣΗΚΩΜΑ, σύμφωνα με τον Ηλία Φιλιππίδη.

Βασική αρχή του Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι η αντιστοιχία σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή μεταξύ των ανθρώπων, τους πολιτισμού τους, της κοινωνίας, του κράτους και της οικονομίας τους. Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο  αναζητεί το νέο ανθρωπολογικό πρότυπο του σύγχρονου Έλληνα, ο οποίος θα συνδυάζει την ταυτότητα του Ελληνικού Πολιτισμού με την αναβίωση της παραδόσεως του Ελληνικού Κοινοτισμού.  

Στην διακήρυξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου επισημαίνεται ότι η Χίος έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, όχι μόνον ως τόπος ολοκαυτώματος, φυτώριο παραγωγής και επιχειρηματικών δράσεων, κέντρο ναυτοσύνης αλλά και ως εστία πνευματικής ευθύνης και ανατάσεως με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία. «Θέλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή την πνευματική παράδοση. Θέλουμε να συμβάλλουμε στο να μπορέσει ο σύγχρονος, αβέβαιος και διαποτισμένος από την ιδιοτέλεια άνθρωπος, ν’ ανεβεί πιο ψηλά… Η Καλαμωτή ειδικότερα, με την πλούσια πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει, μπορεί να γίνει ένα βάθρο πάνω στο οποίο θα στήσουμε έναν πνευματικό ναό… να σηκώσει από τον καναπέ τον απογοητευμένο και φοβισμένο πολίτη αυτού του τόπου», αναφέρει η διακήρυξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Υπέρτατος στόχος του Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι η επανεκκίνηση του Ελληνισμού, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και φιλοδοξίες. «Δεν μας διακατέχει το άγχος της αποτυχίας, αλλά μας βαρύνει απόλυτα η ευθύνη της προσπάθειας και της σποράς. Οι σπόροι της ποιότητας ποτέ δεν πάνε χαμένοι, πιστεύουμε στην δύναμη του διαχρονικού Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και στην ιδιαίτερη ποιότητα και την υποστήριξη του Χιακού λαού σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζουν σε κείμενο τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής.

Τα εγκαίνια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής(ΛΑΠΚΑ) θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 19:00 στην αίθουσα της Μορφωτικής Ένωσης Καλαμωτής.  

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση