Πολιτισμός

14/7/16 16:17

τελ. ενημ.: 14/7/16 16:17

Δημιουργία σημαίνει Πολιτισμός

Χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και προβολής των πολιτιστικών θεμάτων διεξήχθησαν από την ημερίδα με θέμα  «Πολιτισμός, κινητήριος δύναμη τοπικής οικονομίας και κοινωνικής συνοχής», που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και η ΚΕΔΕ και στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β. Ποταμούση.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσει ένας φορέας προκειμένου να κάνει ανταγωνιστικό και προσελκύσιμο το πολιτιστικό του προϊόν. « Ο τουρισμός και ο πολιτισμός φαίνεται να είναι όροι αλληλένδετοι. Μας εξήγησαν ότι και στον πολιτισμό πρέπει να υπάρχει ένα brand όπως ακριβώς και στον τουρισμό. Επίσης απαιτείται να χαράξεις μια στρατηγική, να κάνεις χαρτογράφηση των πολιτιστικών χώρων φιλοξενίας εκδηλώσεων και των φορέων που υλοποιούν πολιτιστικές δράσεις», ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Παράλληλα αναλύθηκαν τα ευρωπαϊκά εργαλεία που μπορούν να χρηματοδοτήσουν πολιτιστικές δράσεις που υλοποιούνται κατόπιν συμπράξεως φορέων. «Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη:2014-2020» χρηματοδοτεί μέχρι και 60% μια ιδέα που γίνεται με σύμπραξη και μας ανέφεραν πολλά παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υλοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα», κατέληξε η κα Ποταμούση. 

Δείτε επίσης