17.3.2016 10:03

Δίκασαν κανονικά οι Αγάδες παρά την βροχή

Μπορεί οι Αγάδες να μην είχαν σύμμαχο τον καλό καιρό εντούτοις όμως το έθιμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε Μεστά, Ολύμπους και Λιθί αφού οι πολιτιστικοί σύλλογοι είχαν φροντίσει για την φιλοξενία των εκδηλώσεων σε κλειστούς ή στεγασμένους χώρους.

Μεστά

Το κρύο και η βροχή δεν λειτούργησαν ανασταλτικά  για τους Μεστούσους που με ζήλο και κέφι πραγματοποίησαν για μία ακόμη χρονιά στην πλατεία του χωριού τον Αγά τους, στέλνοντας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ζωντανή εικόνα των δικών σε όλους τους ξενιτεμένους χωριανούς. Οι αδιάφθοροι δικαστές, στην ειδικά διαμορφωμένη και στεγασμένη με τέντες πλατεία του χωριού,  «δίκασαν» με την ψυχή τους δεκάδες τολμηρούς Χιώτες που έφτασαν στα Μεστά για να δουν από κοντά το έθιμο του Αγά.

 Ολύμποι

Αγάς και Χανούμα υπό τους ήχους του παραδοσιακού « πολίτικου»  διέσχισαν τα σοκάκια του χωριού και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου όπου τους περίμεναν οι δικαστές για να ξεκινήσουν την απαγγελία των κατηγοριών. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

 Λιθί

Ούτε ο Αγάς του Λιθίου έμεινε παραπονεμένος αφού ο σύλλογος μετέφερε το έθιμο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού και όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Αγά ξεφάντωσαν υπό τους ρυθμούς της μουσικής των αδελφών Αυγουστίδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ