19.4.2018 14:06

ΒΙΝΤΕΟ | «Διαβάζω για τους άλλους»: Ένα πρόγραμμα προς μίμηση

Μία καινοτόμα ιδέα που πρωτοπορεί και δεν έχει στηριχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό μοντέλο, «Διαβάζω για τους άλλους», έρχεται στο Ομήρειο Κέντρο στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του Απριλίου, με τίτλο: «Ημέρες και έργα… βιβλίου». Πρόκειται για μία ιδέα που αποσκοπεί στην ανάγνωση βιβλίου με έμμεσο τρόπο, καθώς απευθύνεται σε άτομα που είτε δεν γνωρίζουν ανάγνωση, είτε για άλλους λόγους δεν μπορούν μόνοι τους να έρθουν σε άμεση επαφή με κάποιο βιβλίο. Ένα project που οραματίζεται την ισοτιμία στην πρόσβαση της πληροφορίας και της ψυχαγωγίας,  μέσω της ανάγνωσης.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου οι εκπρόσωποι του προγράμματος «Διαβάζω για τους άλλους», Α. Σπυριδάκη  και Θ. Τσάτσος, θα βρίσκονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου στις 19:30, για να παρουσιάσουν τις λοιπές εκδηλώσεις που είναι βασισμένες στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλφάβητοι άνθρωποι, υπερήλικες, άτομα δίχως την αίσθηση της όρασης ή και μικρά παιδιά, είναι εκείνοι που αρχικά απευθύνεται το πρόγραμμα και θα μπορούν από εδώ και πέρα να ακούν ένα βιβλίο ηχογραφημένο. Αυτό που χρειάζεται, ωστόσο, είναι να υπάρξουν εθελοντές που θα χαρίσουν τη φωνή τους και θα δώσουν ζωή στις ιστορίες των βιβλίων, κάνοντας ανθρώπους των παραπάνω κατηγοριών να νιώσουν ότι δεν στερούνται τίποτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ