26.2.2016 14:15

Αναβίωση του ΕΠΙΚΥΚΛΟΥ του Γιάννη Χρήστου στο Ομήρειο

Το έργο ενός σπουδαίου συνθέτη και φιλόσοφου του 20ου αιώνα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα και αύριο στο Ομήρειο. Στην  συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν με αφορμή την εκδήλωση η πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη και ο μουσικολόγος Κωστής Ζουλιάτης, επισήμαναν την ιδιαιτερότητα της μουσικής του Γιάννη Χρήστου και προσκάλεσαν το κοινό να συμμετέχει στον « happening» Επίκυκλος που θα αναβιωθεί για πρώτη φορά μετά το 1968 αύριο στο Ομήρειο. «Είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε με την βοήθεια των παιδιών του και της Μίτσης Ακουγιούνογλου, να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση –αφιέρωμα στον μοναδικό Γιάννη Χρήστου, αυτό τον γνωστό άγνωστο», είπε η Εύη Καλκούνη προσκαλώντας τους Χιώτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις ώστε να γνωρίσουν την μουσική του Γιάννη Χρήστου.

Ο μουσικολόγος και δημιουργός της ταινίας ANAPARASTASIS Κωστής Ζουλιάτης υπογράμμισε ότι απαιτήθηκαν δέκα περίπου χρόνια για να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου. « Δεν έχω κινηματογραφικές γνώσεις. Μοναδικό μου κίνητρο και όπλο ήταν η αγάπη μου για την μουσική του Χρήστου του οποίου του έργο έμαθα όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», ανέφερε ο Κωστής Ζουλιάτης.

Η εισαγωγή στον ΕΠΙΚΥΚΛΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «ANAPARASTASIS», η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου. Το Σάββατο στις 17:00 θα ξεκινήσει η πρόβα για τον ΕΠΙΚΥΚΛΟ και στις 19:30 η δράση του ΕΠΙΚΥΚΛΟΥ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ