15.3.2017 13:24

Αφήνω παρακαταθήκη την Πινακοθήκη και τον Καστρομηνά

Αποχαιρετά τα όπλα του Πολιτισμού σήμερα η Βιβή Ποταμούση, παραμένει δημοτική σύμβουλος εκπρόσωπος της δημοτικής ενότητας Αμανής, αλλά η δράσης της έχει θετικό πρόσημο και ευχόμαστε ο δήμαρχος να μην παροπλίσει ένα αποδεδειγμένα πολύτιμο  εργαλείο.

Λόγω έλλειψης εμπειρίας το ξεκίνημα της ήταν λογικά συγκρατημένο, αλλά γρήγορα έδειξε ότι ήταν άλογο κούρσας. Δεν είναι τυχαία τα εύσημα που της απόδωσε η Χιώτισσα γνωστή ηθοποιός Μαρί Πιττά, η οποία την είχε καθηγήτρια στο Λύκειο που φοίτησε στην Αθήνα.

«Στην Βιβή χρωστάω  ότι έγινα, είμαι δυσλεκτική, είχα κόμπλεξ και αυτή μου άνοιξε τα φτερά. Στάθηκε δίπλα μου με γνώση, υπομονή και επιμονή και μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω αυτό που είμαι σήμερα, να κατορθώσω ότι έχω πετύχει». Σημαντική αναγνώριση.

 Της ζητήσαμε να αποτιμήσει τη δουλειά της   και να δημοσιοποιήσει τα έργα που θεωρεί ότι  αφήνει ως παρακαταθήκη στο διάδοχο της και τις επόμενες γενιές του κόσμου που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό.  Δεν το αρνήθηκε, δεν ζήτησε χρόνο προετοιμασίας. Η απάντηση της ήταν άμεση και σαφής.

Δημοτική Πινακοθήκη

Κορωνίδα της απόδοσης της θεωρεί την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης.

«Την επαναλειτουργήσαμε από το Σεπτέμβριο του 2014. Το 2015 ανέλαβε τη διεύθυνση της ο Αντώνης Τσατσαρώνης, επισκευάστηκε αποκαταστάθηκαν τα  προβλήματα που αντιμετώπιζε και δόθηκε στο κοινό πάλι σε καθημερινή βάση», τονίζει.

Στην πορεία ακολούθησαν δράσεις που την καθιέρωσαν στη συνείδηση στο ευρύ κοινό, όπως η μόνιμη έκθεση «Χίος Φώτο  Festival», που αποτέλεσε το βασικό μέσον  αυτού του νέου ταξιδιού.

Οργανώθηκαν  άλλες εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις που την καθιέρωσαν ως χώρο πολιτισμού, με θετικά αποτελέσματα. Χειροπιαστό παράδειγμα  αποτελεί η καταγεγραμμένη αύξηση της επισκεψιμότητας.

Θέατρο Καστρομηνά

Αμέσως ακόλουθη επιτυχία της θεωρεί την απόκτηση άδειας νομιμότητας λειτουργίας του θεάτρου Καστρομηνά,  με τη συνεργασία της ΔΗΚΕΧ. Η νομιμότητα επέφερε την ηρεμία, την δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης και απόδοσης, την ευχέρεια περισσότερων και καλύτερων  επιλογών και την αύξηση της επισκεψιμότητας.  Αυξήθηκαν τα έσοδα, δόθηκε διέξοδος  σε χρόνια αδιέξοδα λύθηκαν  προβλήματα που λίμναζαν και δεν επέτρεπαν στην επιχείρηση να ανοίξει τα φτερά της.

Μια ζημιογόνα λειτουργία έγινε αποδοτική, με ότι συνεπάγεται αυτό.

«Για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι  το θέατρο Καστρομηνά  δεν ήταν ζημιογόνο,  άφησε κάποιο κέρδος, μικρό αλλά ενδεικτικά σημαντικό», επισημαίνει  η ίδια.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ