25.2.2016 15:14

Αφιέρωμα στον μεγάλο στοχαστή της τέχνης Γιάννη Χρήστου

Ένα διήμερο αφιέρωμα σε μια από τις σημαντικότερες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ου αιώνα, τον Γιάννη Χρήστου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούσαμε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στο Ομήρειο. 

Μέσω της προβολής του ντοκιμαντέρ ANAPARASTASIS του Κωστή Ζουλιάτη θα μάθουμε λεπτομέρειες για την ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου ενώ συνάμα οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με το έργο του μέσω του ΕΠΙΚΥΚΛΟΥ, ένα ιδιαίτερο happening που πρωτοπαρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Δεκέμβριο του 1968 στην Αθήνα.

ANAPARASTASIS

 Το ντοκιμαντέρ ANAPARASTASIS σκιαγραφεί  την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα του μεγάλου στοχαστή της τέχνης ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την ζωή του, η οποία ήταν πάντοτε συνυφασμένη με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό. Στο ντοκιμαντέρ χρησιμοποιούνται σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε.  

ΕΠΙΚΥΚΛΟ

Το εργαστήριο ΕΠΙΚΥΚΛΟ απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν δίχως να  απαιτούνται ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις. Ο Επίκυκλος θα πάρει μορφή από την ελεύθερη δράση των συμμετεχόντων πάνω στις πρωτότυπες οδηγίες του συνθέτη και τις θεωρήσεις του για τη σκηνική πράξη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου αφιερώματος στον Γιάννη Χρήστου έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016:

18:30 Εισαγωγή στον ΕΠΙΚΥΚΛΟ

20:30 Προβολή ντοκιμαντέρ: ANAPARASTASIS – η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου

Σάββατο  27 Φεβρουαρίου 2016:

17:00 Πρόβα για τον ΕΠΙΚΥΚΛΟ

19:30 Δράση του ΕΠΙΚΥΚΛΟΥ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ