12.7.2017 17:49

1ο Φεστιβάλ Τέχνης: «Στα χνάρια του Ομήρου»

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ αποτυπώνουν και χρωματίζουν Βολισσό και Αμανή

70 Τούρκοι ζωγράφοι  από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό και πολλοί Χιώτες καλλιτέχνες  συμμετέχουν στο Α’  Φεστιβάλ Τέχνης:  Στα χνάρια του Ομήρου Βολισσός και Αμανή», που άρχισε  χτές  και ολοκληρώνεται στις 16 Ιουλίου.Σήμερα οι καλλιτέχνες θα εγκατασταθούν στο σχολείο της Βολισσού,  αύριο θα γίνουν καλλιτέχνες του δρόμου και θα ζωγραφίσουν εγκαταλειμμένες πόρτες και δημόσιους χώρους στο δρόμο από την πλατεία του Χριστού έως την πλατεία  Πυθώνα και ένα τμήμα του κάστρου. Την Παρασκευή θα ξεναγηθούν στα Μαστιχοχώρια  και την Κυριακή το απόγευμα θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

«Στο σχολείο θα δημιουργήσουν ελεύθερα θέματα και στο δρόμο θα δημιουργήσουν  θέματα από τον τόπο και το περιβάλλον», διευκρινίζει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής Βιβή Ποταμούση, ως εκπρόσωπος του Δήμου.

Συνεργασίες

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βολισσού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει σημαντική δράση. Το ίδιο αποδοτική στο πρόγραμμα  είναι και η συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Πρώτη φορά πραγματοποιείται στη Βολισσό μια τόσο σημαντική και διευρυμένη δράση. Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το δρόμο από το Χριστό έως τον Πυθώνα και ένα μέρος του κάστρου, να τους δώσουμε ζωή και χρώμα», τονίζει.

Τουρισμός

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι με τη διοργάνωση στηρίζεται και ο θεματικός τουρισμός, αφού οι Τούρκοι συνοδεύονται από οικογένειες και φιλικά πρόσωπα και θα λειτουργήσουν ως θετικοί αγωγοί των τουριστικών  δυνατοτήτων μας  στην πατρίδα τους», προσθέτει με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πρόγραμμα

 Το πρόγραμμα οφείλεται στη συνεργασία που ανάπτυξαν από πέρσι ο Δήμος και ο Τούρκος γκαλερίστας  MelekCem σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη.

«Θέλουμε το Φεστιβάλ να συνεχιστεί και το 2018. Είναι υπέροχο ότι συνεργάζονται Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες. Η δουλειά θα προβληθεί από κοινού και έτσι στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν μας χωρίζει τίποτα», επισημαίνει.

Την χαρά τους για τη συμμετοχή και τη δράση εξέφρασαν οι πανεπιστημιακοί καλλιτέχνες  OzlemCiok, MelahatTulun, BigeGurses, YeterBeriz, OzrurOfdenκαι MelekSaryyam.

«Είναι συναρπαστικό ότι θα συνεργαστούμε με Έλληνες καλλιτέχνες, θα καταφέρουμε όλοι μαζί να περάσουμε πανανθρώπινα μηνύματα», πρόσθεσε η BigeGurses.

Οι πίνακες ζωγραφικής που θα προκύψουν από το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης θα εκτεθούν τον Αύγουστο και στην γκαλερί «Pinelo»του MelekCem,  στην Κωνσταντινούπολη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ