30.6.2016 11:15

11 χρόνια ΚΑΜΑΡΙ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

Ξεκίνησε πριν 11 χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου και από τότε μέχρι σήμερα το «ΚΑΜΑΡΙ» πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας σε όλους ένα πανέμορφο χορευτικό θέαμα.  Φέτος το ΚΑΜΑΡΙ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Αγία Φωτεινή και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Σίμος Καραολάνης μιλώντας στον «π» μας αποκάλυψε ότι πρόκειται για μια λιτή παράσταση χωρίς περιττά στοιχεία  και πρωταγωνιστή το χορό. « Μια λιτή παράσταση εφαρμογής στοιχείων της λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων, έξω από τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, με πολυμελείς ορχήστρες, εντυπωσιακά σκηνικά και βαρύγδουπους τίτλους και άλλα στοιχεία μεγάλου κόστους στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες»,  υπογράμμισε ο κ. Καραολάνης.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο σύλλογος του Νεοχωρίου καταβάλλει σημαντική προσπάθεια στη διάσωση, διατήρηση και προβολή των παραδοσιακών χορών, που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. « Σήμερα πια έχει γίνει συνείδηση όλων μας ότι η λαϊκή παράδοση και η Εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά, αποτελούν την κιβωτό της αέναης αναγέννησης των Ελλήνων. Παράλληλα, η εκμάθηση των χορών έξω από τη βιωματική διαδικασία όπως είναι το  πανηγύρι του χωριού, που συνδυάζει τη χαρά και το κέφι, με τη γνώση λαογραφικών, ιστορικών και κινητικών στοιχείων αποτελεί σωματική άσκηση, ψυχική ανάταση και ευφορία για τους συμμετέχοντες στη δύσκολη πορεία της καθημερινότητας», ανέφερε ο Σίμος Καραολάνης προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο στο ΚΑΜΑΡΙ φιλοξενείται και ένα χορευτικό συγκρότημα άλλης περιοχής της Ελλάδος. «Φέτος θα έρθει το χορευτικό από τον σύλλογο Άγιος Δημήτριος Λήμνου και εμείς θα πάμε να χορέψουμε στη Λήμνο 6 του Αυγούστου».

Στην 11η Συνάντηση των Συγκροτημάτων Παραδοσιακού χορού θα παρακολουθήσουμε χορούς από τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τη Μακεδονία καθώς και χορούς από τον Πόντο.

Στο «ΚΑΜΑΡΙ» συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεχωρίου με όλα τα χορευτικά του τμήματα, ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Βασιλεώνοικου και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος» από τη Λήμνο.

Επίσης μετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Αυγουστίδης(βιολί), Μανώλης Αυγουστίδης(λαούτο), Δέσποινα Βελισσάρη(τραγούδι), Άκης Βελόνιας(κρουστά), Μιχάλης Παπαδόπουλος(ποντιακή λίρα) και Φάνης Χαλέμης (νταούλι).

Διδασκαλία χορών

Νεοχώρι : Σταυρούλα Αλατσατιανού(παιδικά τμήματα)-Σίμος Καραολάνης(εφηβικά και τμήματα ενηλίκων).

Βασιλεώνοικο: Στέφανος Ανδρεάδης

Λήμνος: Νάσος Χαλκάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ