14.7.2023 14:43

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό, δημιουργικό κράτος, που δημιουργεί πλούτο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο Impact Hub Athens (Ψυρρή), ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το δίπτυχο της υποψηφιότητάς του είναι «συνέχεια και τομή». Ανέφερε ότι έπειτα από μια τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμός, ενώ επεσήμανε ότι τα γεγονότα τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν.

Περιγράφοντας το ένα σκέλος της υποψηφιότητάς του, τη «συνέχεια», ο κ. Τσακαλώτος στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά την «τομή», εξήγησε πως μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια διαφορά «ίσως δεν πιάσαμε την ψυχολογία των πολιτών που ήθελαν σταθερότητα».

Είπε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να απευθυνθεί σε πολύ κόσμο, εξηγώντας τις αξίες, τις θέσεις και τις προτάσεις του. Έκανε, εξάλλου, λόγο για «θολή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, επισημαίνοντας πως το στίγμα του δεν ήταν ξεκάθαρο.

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των υποψηφιοτήτων

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου άνοιξε την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας «παρούσα» για την επόμενη μέρα του κόμματος. Κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Νίκος Παππάς, ενώ κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά του ο Παύλος Πολάκης.

Xθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία συζητήθηκαν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για τον οδικό χάρτη και την διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει και την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ