12.1.2021 11:39

Υπ. Μετανάστευσης: «Επιταχύνεται ο σχεδιασμός της νέας δομής μετά τη δικαστική απόφαση»

Ανακοίνωση λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης που διατάζει την επιστροφή της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Μετανάστευσης προκάλεσε η δημοσίευση δικαστικής απόφασης του πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου, με την οποία διατάσσει την επιστροφή της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου, έπειτα από αγωγή που είχε καταθέσει ο τελευταίος, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου του 2019.

Σε ανακοίνωση του, ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, σημειώνει ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, επιταχύνεται ο σχεδιασμός της νέας ελεγχόμενης δομής στη Χίο «που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙ.ΑΛ.».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής. Δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ.

Η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021. Το Υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές & νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ