8.2.2018 8:08

Θυσία Χαλκούσων για να αποτραπεί η επέκταση της ΒΙΑΛ

• ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Οι χθεσινές διεργασίες ήταν ο καπνός για τη φωτιά που είναι έτοιμη να ανάψει από στιγμή σε στιγμή γύρω από τη δομή της ΒΙΑΛ. Η Αστυνομία έχει ήδη μεταφέρει γερανό αυτοκινήτων, τον οποίο έστειλε από την Αθήνα με το πλοίο, για να μετακινήσει τα αυτοκίνητα που έχουν από χθες το βράδυ σταθμεύσει οι Χαλκούσοι στο δρόμο που οδηγεί προς τη ΒΙΑΛ για να αποτρέψουν την επέκταση του καταυλισμού. Από το πρωί οι καμπάνες του Χαλκειούς έδωσαν το σύνθημα και ήδη πάνω από 100 κάτοικοι του χωριού βρίσκονται στην περιοχή, έτοιμοι να παρεμποδίσουν την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού, που βρίσκει αντίθετο το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καθυποτάξει τη Χίο σε ένα σχεδιασμό που ελήφθη ερήμην της. «Έφθασε η ώρα μηδέν για το χωριό μας. Περιμένουμε να δούμε τώρα αν η Χίος αντιλαμβάνεται ότι το Χαλκειός δεν δίνει τη μάχη απλώς για την ηρεμία του αλλά για να μην ταυτιστεί οριστικά και μόνιμα το νησί με τις προδιαγεγραμμένες αποφάσεις να χρεωθεί το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης», δηλώνουν στον «π» κάτοικοι του Χαλκειούς, που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και αναμένουν την εκδήλωση συμπαράστασης από όσους στα λόγια διατείνονται ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αγώνα τους.  

Αργά χθες το απόγευμα η Λαϊκή Συνέλευση του Χαλκειούς αποφάσισε μέχρι να στηθούν ανθρώπινα μπλόκα προκειμένου να αποτραπεί  η εφαρμογή του σχεδιασμού Μουζάλα. «Εκεί, δίπλα μας, θα αποδειχθεί ποιοι μας συμπαραστέκονται στην πράξη», σχολιάζονταν στη Λαϊκή Συνέλευση, στέλνοντας σαφές μήνυμα και στις αιρετές τοπικές ηγεσίες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ