13.9.2021 19:54

Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών: "Από καιρό έτοιμοι περιμένουμε τον Υπουργό των ΜΑΤ στο Θόλος"

Διατηρούμε τις πολιτικές μας διαφορές αλλά είμαστε μία γροθιά απέναντι στον σχεδιασμό για υπερδομή, διαμηνύει η Επιτροπή

Την πολιτική του αυλή μαζεύει ο υπουργός αύριο Τρίτη σε ένα καλοστημένο κυβερνητικό show, με μαέστρο τον ίδιο ,όπου θα έχει από όλα ο μπαξές, πλην της πραγματικής έκφρασης της θέλησης του λαού της Χίου .

Τα φιλικά  σε αυτόν ΜΜΕ που τον στηρίζουν και αναπαράγουν καθημερινά την κυβερνητική προπαγάνδα . Τον κύκλο των ομοίων του στο Δήμο  και  όσους συμπολίτες μας δέχονται να εκβιάζονται από ρουσφέτια και ταξίματα αλλά και όσους ταυτίζουν την τύχη τους με την κυβέρνηση και τον υπουργό της.

Εμείς ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου εξακολουθούμε να είμαστε ένα με τη συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών που δεν θέλουμε να γίνουμε δεσμοφύλακες ανθρώπινων ψυχών , που δεν προσκυνάμε και εξακολουθούμε  να μην ξεχνάμε :

Δεν ξεχνάμε την εισβολή των ΜΑΤ στο νησί μας .

Δεν ξεχνάμε τη βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού της.

Δεν ξεχνάμε ότι οι πληγές του νησιού φέρουν και την υπογραφή του κ. Μηταράκη .

 Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαφημίζει το κυβερνητικό έργο της μείωσης των ροών  και το νόμο του για το άσυλο, για τη σκληρότητα του οποίου ελέγχεται ακόμα και από την ΕΕ , χωρίς ποτέ να απαντά στα καυτά ερωτήματα.

Αφού μειώθηκαν οι ροές , γιατί προωθούν τα κέντρα φυλακές στα νησιά μας και στη Χίο; Αφού μειώθηκαν οι ροές γιατί επιμένουν στο άσυλο στα νησιά μας, στα ΠΡΟΚΕΚΑ και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε μέγεθος πολιτείας για να εγκλωβίζουν τα θύματα των πολέμων και των επεμβάσεων;

 Αφού ο "Χιώτης" υπουργός και η κυβέρνηση του παίρνουν " άριστα" στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού γιατί τώρα μαζί με την ΕΕ κάνουν λόγο για αναμενόμενα κύματα προσφύγων από το Αφγανιστάν που θα ξεπερνούν τα 2.000.000? Ποιος αλήθεια δημιούργησε το Αφγανιστάν , τη Συρία , τη Λιβύη; Η δική τους κυβέρνηση και η προηγούμενη δεν πλήρωναν εκατομμύρια το χρόνο από το υστέρημα μας, για τη διατήρηση και Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για να ερχόμαστε σήμερα  και πάλι  τα νησιά του Αιγαίου να πληρώνουμε τη νύφη;

 Ας αφήσει λοιπόν τις κουτοπονηριές ο κ. υπουργός με τα γελοία συνθήματα , που μόνο τα παπαγαλάκια του αναπαράγουν , ότι δήθεν «όποιος δε θέλει τις δομές, θέλει τις ροές».

Είναι επικίνδυνοι υπουργός και κυβέρνηση για την ασφάλεια των νησιών μας και της Χίου, όταν στήνουν δομές απέναντι σε ένα γείτονα που  απειλεί και αμφισβητεί τα σύνορά μας, αναθεωρεί διεθνείς συνθήκες ή δεν τις αποδέχεται, εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες .

Ό,τι και να κάνει ο κ. Μηταράκης, όσο και να προσπαθεί να μας διχάσει, να μας βάλει ταμπέλες , να μας συκοφαντήσει, να στήσει προβοκάτσιες και να λασπολογήσει, δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που ο ίδιος και η κυβέρνηση του φοβάται:

Τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου για καμιά νέα δομή στα νησιά μας πλην των 13 πρόθυμων της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, τη μεγάλη πλειοψηφία των Χιωτών , που διατηρώντας τις πολιτικές μας διαφορές  και φιλοσοφίες , παραμένουμε ενωμένοι στο σύνθημα :

Ούτε στο ΘΟΛΟΣ ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά .

 Από καιρό έτοιμοι τους περιμένουμε κι εκείνον και τις μπουλντόζες του "εθνικού" μας εργολάβου στο Θόλος ή όπου αλλού χρειαστεί .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ