5.7.2018 13:24

Συνεδρίαση express της οικονομικής επιτροπής του Δ. Χίου

Σε μία συνεδρίαση εξπρές της οικονομικής επιτροπής, απόντος του Στέλιου Καμπούρη, τα μέλη της ψήφισαν  ομόφωνα σε λιγότερο από μισή ώρα τα δεκατέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης (και 4 εκτός ημερησίας 18).

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τα μέλη της επιτροπής ήταν η  ψήφιση πίστωσης  15000€ για συμβουλευτικές υπηρεσίες  για την  ανάδειξη της Δασκαλόπετρας  και της κληρονομιάς του Ομήρου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος , ο δήμος κατόρθωσε έπειτα από διαπραγματεύσεις να νοικιάσει τον χώρο από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και να ξεκινήσει τις διαδικασίες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση του κτιρίου. « Για να προχωρήσουμε όμως πρέπει να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση λειτουργίας. Πώς φανταζόμαστε ότι θα λειτουργήσει ο χώρος από την παραλία της Δασκαλόπετρας μέχρι την πέτρα του Ομήρου. Τη μελέτη και καταγραφή θα κάνει ο Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς και η εταιρεία του. Ο κ. Βαρλάς και η εταιρεία που αντιπροσωπεύει έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε θέματα ψηφιακής διαχείρισης και πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

232.000€ για τα Σκλαβιά

Με πίστωση ‘ύψους 232.000€ που προέρχεται από παλαιότερες επιχορηγήσεις θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες επισκευαστικές ανάγκες , απαραίτητες για τη λειτουργία της κατασκήνωσης των  Σκλαβιών . « Με το ποσό αυτό θα γίνουν καθαρισμοί, επισκευές, πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού και 60.000 θα δοθούν στη σίτιση  των παιδιών», είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Στρ. Γδύσης.

Περιβαλλοντική άδεια στο υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων

Τη ψήφιση πίστωσης ύψους 12941€ για την ανάθεση εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης εκσυγχρονισμού του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Χίου.  Σύμφωνα μάλιστα με το Δήμαρχο το Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων θα είναι το μοναδικό στο Βόρειο Αιγαίου που θα έχει περιβαλλοντική άδεια λειτουργίας. « Το Μάρτιο άλλαξε η νομοθεσία και ζητάει και περιβαλλοντική άδεια για τη λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων. Εμείς επισπεύσαμε τις διαδικασίες για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε κονδύλιο για τη μελέτη. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η μελέτη εκσυγχρονισμού του υδροθεραπευτηρίου και μόλις ολοκληρωθεί θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Στρ. Γδύσης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ