9.8.2019 10:41

«Στόχος μας είναι έως τον Ιούνιο του 2021 να εκδίδεται αυτόματα το 90% των κατηγοριών των συντάξεων»

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, παραχώρησε συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Online» και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, κύριες και επικουρικές.

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, δήλωσε: «Οι συντάξεις χηρείας είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου, τις επαναφέραμε με εγκύκλιο που βγήκε στις 17 Ιουλίου και θα πληρωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα καταβληθούν όλα τα αναδρομικά από τη μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, μαζί με την αύξηση του 40%. Η περίοδος για την οποία καλύπτουν τα αναδρομικά θα είναι περίπου 5 μηνών».

Αναφορικά με τον ΕΦΚΑ, ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει γίνει πολύ δουλειά ως προς την ενοποίηση του ΕΦΚΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε τον ΕΦΚΑ, αλλά στην πράξη ακόμη λειτουργούν 22 διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Στόχος μας είναι στον ΕΦΚΑ αλλά και στο ΕΤΕΑΕΠ να ολοκληρώσουμε τους ενιαίους κανονισμούς παροχών εντός του έτους, κάτι το οποίο θα βοηθήσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών.»

Ο κος Μηταράκης αναφορικά με το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης δήλωσε:

«Η μεγάλη αλλαγή που θέλουμε να πετύχουμε είναι από 1/1/2021 η επικουρική να είναι κεφαλαιοποιητική. Τα χρήματα θα πηγαίνουν στοΕΤΕΑΕΠ και προαιρετικά θα διαχειρίζονται από αυτό ή από τρίτα ιδιωτικά ταμεία. Αυτά τα χρήματα θα είναι ασφαλή, σε θεματοφύλακα, όπως γίνεται σε πολλές δυτικές οικονομίες.»

Ερωτηθείς ο Υφυπουργός σχετικά με το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου απάντησε:

«Όλες οι θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ είναι ξεκάθαρες προεκλογικές δεσμεύσεις. Η άποψή μας είναι ότι σήμερα δεν εξασφαλίζεται στα πανεπιστήμια η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Στην χώρα μας η ελευθερία λόγου είναι απόλυτα εξασφαλισμένη και το άσυλο είναι κατάλοιπο μιας φοβίας άλλων εποχών που δε συνάδει με τη σημερινή πραγματικότητα»

Τέλος ο κ. Μηταράκης σχολιάζοντας το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε τονίσει την πρόθεσή της να αποκαταστήσει την ακομμάτιστη ανεξάρτητη αρχή, διορίζοντας πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους, τα οποία δεν συνδυάζονται με κομματικές δράσεις.
 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ