18.6.2020 13:13

Στο κτίριο του Οίκου Ναύτη μετακομίζει το ΕΚΑΒ Χίου;

Παρασκηνιακές κινήσεις και έντονη αντίδραση από τους συνταξιούχους ναυτικούς

Εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο δρομολόγησε η παρουσία στη Χίο του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος περιοδεύει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης  του προγράμματος , εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης  στο προσωπικό των νησιών στη  χρήση των μέσων  και των μέτρων ατομικής προστασίας και του ελέγχου ετοιμότητας των υπηρεσιών.

Ο κ. Παπαευσταθίου, με αφορμή την παρουσία του στο νησί κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον Τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, όπως η υποστελέχωση αλλά και το ζήτημα της στέγασης.

Το κτίριο του Οίκου Ναύτη

Ειδικότερα για το τελευταίο από το Σαββατοκύριακο κι έπειτα ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες για παρέμβαση του Νότη Μηταράκη προκειμένου να παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ ο 4ος όροφος του κτιρίου του Οίκου Ναύτη για να χρησιμοποιηθεί ως βάση του ΕΚΑΒ Χίου και να απεμπλακεί από το κτίριο του Νοσοκομείου, αποκτώντας παράλληλα και αυτόνομο τηλεφωνικό κέντρο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες, απεναντίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι το ΕΚΑΒ έχει υπόψη του και τον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το πώς προέκυψε αυτή η συζήτηση.

Έντονες αντιδράσεις από τους συνταξιούχους ναυτικούς

Έντονη υπήρξε η αντίδραση σε πρώτη φάση της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ με τον πρόεδρό της Στέλιο Κουμπιά να καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Οι Ναυτικοί θεωρούν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη, τη στιγμή που ακόμα και το Ίδρυμα Λαιμού, στο οποίο ανήκει το κτίριο, δεν έχει ενημερωθεί για καμία τέτοια συζήτηση.

Η στάση του Δήμου Χίου

Το στεγαστικό πάντως βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Παπαευσταθίου με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, όπου εκφράστηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για εύρεση και παραχώρηση ακινήτου προκειμένου να διευκολυνθεί το αίτημα της μεταστέγασης σε περίπτωση που το βασικό σενάριο, δηλαδή του Οίκου Ναύτη, δεν τελεσφορήσει.

Στελέχωση με 5 άτομα για να βγει το καλοκαίρι

Επιπλέον, ο κ. Παπαευσταθίου αναφερόμενος στο ζήτημα της υποστελέχωσης δήλωσε ότι αναμένεται η πρόσληψη 5 ακόμα διασωστών για δύο χρόνια μέχρι να βγει η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις διασωστών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ