Πολιτική

11/1/18 20:00

τελ. ενημ.: 11/1/18 21:51

Σιωπηρό συμβιβασμό και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. ζήτησε ο Μουζάλας από το Δήμο - "Ενέδρα" στο αεροδρόμιο από πολίτες

Να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επιτειχθεί ένας «σιωπηλός συμβιβασμός» ζήτησε από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής πριν λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Με ευγενικό ύφος καθ’ όλη τη διάρκεια της 1,5 ώρας συνάντησης στο γραφείο του Μαν. Βουρνού, ο υπουργός επανέλαβε τη γνωστή ρητορική του ότι δεν θα διακινδυνεύσει την εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των νησιών. Επέμεινε ανυποχώρητα στο σχεδιασμό του, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι εφικτό να μεταφερθεί περισσότερος κόσμος από τα νησιά σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Τα δυο αγκάθια

Ζητώντας από τους δημοτικούς παράγοντες να αναλάβουν κι εκείνοι μέρος της ευθύνης αντιμετώπισης του εξελισσόμενου φαινομένου της μετανάστευσης, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε τίμημα στην αύξηση της δυναμικής της ΒΙΑΛ, ως μία δομή παραμονής 1.500 – 1.700 μεταναστών και προσφύγων, με ανώτατο όριο τους 2.000. Εξήγησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός υπερβαίνεται, σιωπηρά θα επισπεύδονται οι μετακινήσεις του υπερπλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συνηγορήσει στην κατασκευή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., δίχως πάντως να τεθεί θέμα εξεύρεσης χώρου, και να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους μέχρι να ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση η αύξηση της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ.

Χλιαρή δημοτική θέση

Από την πλευρά του ο Μαν. Βουρνούς αρκέστηκε στην καταγραφή της κατάστασης στο νησί, ενώ ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το μεταναστευτικό, Γ. Καραμανής, μίλησε για άθλιες συνθήκες διαμονής στη ΒΙΑΛ και τη συνέκρινε με τη Σούδα, χαρακτηρίζοντας την πολύ καλύτερη ως δομή.

Κρυφτούλι στο αεροδρόμιο

Σχέδιο … φυγάδευσης του υπουργού, για να μην ακούσει τις διαμαρτυρίες πολιτών που τον περιμένουν στο χώρο επιβίβασης του αεροδρομίου, έχει καταστρώσει η Αστυνομία. Η πτήση αναχώρησης έχει καθυστερήσει, με τους πολίτες να περιμένουν καρτερικά και να φωνάζουν συνθήματα για «πρώτη φορά φασιστική Αριστερά». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση