6.6.2022 18:45

«Σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει αναγκαιότητα για νέα κέντρα αλλά…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην παραδοχή ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένη την δραστική μείωση των ροών και την αποσυμφόρηση, δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέα κέντρα, προχώρησε ο Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη, που περιόδευσε τη Δευτέρα 6.6.2022 στη Χίο.

Ο κ. Κέλλας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Politischios.gr, επεσήμανε ότι με δεδομένη τη μείωση των ροών μέσω της φύλαξης συνόρων και της αποσυμφόρησης, δεν φαίνεται, σε αυτή τη φάση, να υπάρχει αναγκαιότητα για νέα κέντρα.

Ωστόσο, συνέχισε, η αναγκαιότητα αυτή βασίζεται στο σενάριο της όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία και το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί στο μέλλον, ο,τι επιχείρησε η Τουρκία τα περασμένα δύο χρόνια, στέλνοντας εκατοντάδες μετανάστες τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο.

«Οι μετανάστες στα νησιά έχουν μειωθεί και ελαττώνονται συνεχώς, διότι μεταφέρονται και κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα. Ισχύει στην πράξη η δέσμευση του Πρωθυπουργού για αναλογία μεταναστών και κατοίκων στο 1% αφού αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι 0,89%», εξήγησε ο ίδιος, με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη να προσθέτει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στους ακρίτες, αφού η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη πολιτική φύλαξης των συνόρων και μείωσης των ροών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ