27.9.2021 10:34

Ψάχνει άλλοθι για το Θόλος κι εμφανίζεται ως επισπεύδων… της νομιμότητας

Αίτηση επίσπευσης στο Σ.τ.Ε. για την αίτηση αναστολής του Δήμου Χίου κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης

Άλλοθι στη διαφαινόμενη ήττα στο Θόλος, μετά τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου, ψάχνει ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση επίσπευσης της αίτησης αναστολής που είχε καταθέσει ο Δήμος Χίου, ώστε «η υπόθεση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό».

Η συγκεκριμένη τακτική από πλευράς του Υπουργείου Μετανάστευσης, ουσιαστικά έχει ως αποτέλεσμα να κερδηθεί χρόνος από την πλευρά του Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε κάθε περίπτωση έχει συνειδητοποιήσει ότι μία δεύτερη απόβαση των ΜΑΤ, θα τον φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή κατάσταση από αυτή που βρίσκεται σήμερα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα άλλοθι, στην καθυστέρηση των εργασιών, για τις οποίες ο ίδιος εμφανίζονταν εξαιρετικά σίγουρος ότι θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους.

«Αν ο Υπουργός ήθελε να μπει στην ουσία του θέματος, θα έπρεπε να προωθήσει όχι την αίτηση αναστολής αλλά την ουσία της υπόθεσης που είναι η αίτηση ακύρωσης.

Θα πρέπει επίσης να απολογηθεί για το γεγονός ότι τον Φλεβάρη του 2020, τα ΜΑΤ ήρθαν στη Χίο, μας ξυλοφόρτωσαν κι εκ των υστέρων το Σ.τ.Ε. αποφάνθηκε ότι το Αίπος είχε σοβαρά νομικά ζητήματα.

Δηλαδή τα ΜΑΤ ήρθαν, έριξαν ξύλο χωρίς λόγο, για να έρθει αργότερα η Δικαιοσύνη και να μας πει ότι στο Αίπος δεν μπορούσε να γίνει καμία δομή», σχολίασε στον «π» ο Επικεφαλής της «ΣυμμαΧίας Αξιών» και νομικός Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ