29.3.2019 13:50

Πολιτική δεν κάνουμε από τον καναπέ αλλά με την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά

Η Καλλιόπη Γιαννούλου εμφανίζεται θετική σε μια υποψηφιότητα της στις Βουλευτικές εκλογές και διευκρινίζει τους λόγους που είπε όχι στην Αυτοδιοίκηση

Το όνομα της απασχόλησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων , με αφορμή τις φήμες περί καθόδου της στις Βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.  Όσοι γνωρίζουν την Καλλιόπη Γιαννούλου δεν εξεπλάγησαν  από την είδηση, καθώς η ίδια τον τελευταίο κυρίως χρόνο έχει ενεργή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του νησιού, ως υπεύθυνη του τομέα Γυναικών της ΝΟΔΕ Χίου.

Η    Καλλιόπη Γιαννούλου, μιλάει στον «π» για την πιθανή επιλογή της στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο , υπογραμμίζει ότι θα είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ξεκαθαρίζει τους λόγους που δεν επέλεξε να εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση.

Τα παιδικά χρόνια

 • Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βροντάδο. Φοίτησα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Ερειθιανής εν συνεχεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βροντάδου, με εξαίρεση την Γ΄ Λυκείου όπου μετεγγράφει στο 2ο Λύκειο Χίου επειδή είχα δηλώσει 2η δέσμη και δεν υπήρχαν άλλα ενδιαφερόμενα παιδιά στον Βροντάδο. 
 • Θυμάμαι τον εαυτό μου ως ένα πολύ μαζεμένο και ώριμο παιδί. Αγαπούσα πολύ το διάβασμα και μελετούσα όχι μόνο τα σχολικά μαθήματα αλλά και βιβλία γενικότερης παιδείας.
 •  Όταν φοιτούσα στην ΣΤ΄ Δημοτικού έλαβα μέρος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Έκθεσης και βραβεύτηκα μαζί με άλλη μία συμμαθήτρια μου σε μία όμορφη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.  Η δεύτερη συμμετοχή μου σε διαγωνισμό ήταν στο Λύκειο στο  euroscola όπου εκεί το βραβείο για τις καλύτερες εκθέσεις συνοδευόταν και από ένα ταξίδι στο Στρασβούργο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 • Γενικά πάντοτε ήθελα να βάζω στόχους, να έχω κίνητρα για να γίνομαι καλύτερη και να μην βαριέμαι.

 

Η καλύτερη παιδική ανάμνηση

 • Λόγω των πολλών ωρών εργασίας του πατέρα μου ως παιδί αυτό που έχε αποτυπωθεί στη μνήμη μου είναι οι μοναδικές εκείνες στιγμές που θα γυρνούσε κουρασμένος στο σπίτι ωστόσο θα έβρισκε πάντα το κουράγιο να μου διαβάσει το παραμύθι μου για να με βάλει για ύπνο, καθότι ήξερε ότι τον περίμενα. Στερηθήκαμε ωστόσο την παρουσία του σε σημαντικές για εμάς στιγμές όπως γενέθλια γιορτές, αργίες,
 • Ουδέποτε επωφελήθηκα από το  ότι ήμουν η κόρη του «Γιαννούλου» διότι αφενός ο πατέρας μου δεν το επέτρεψε,-ήταν όσο το δυνατόν πιο διακριτική η παρουσία του στο σχολείο ή σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις- και αφετέρου δεν το επέτρεψα και εγώ αφού από μικρή πατούσα γερά στα πόδια μου.

 

Το εξωτερικό ήταν μεγάλο σχολείο

 • Ο πατέρας μου δεν ήθελε επουδενί να σπουδάσω ιατρική. Μας απέτρεπε με κάθε τρόπο. Όταν έφτασα στο Λύκειο αποφάσισα να ακολουθήσω την ά δέσμη και την ναυπηγική όμως γρήγορα συνειδητοποίησα ότι με ενδιαφέρει κάποια επιστήμη που να έχει σχέση με την υγεία. Τελικά δήλωσα τις σχολές της 2ης δέσμης παρά τις προτροπές του μπαμπά μου για το αντίθετο.
 • Έκανα μεγάλο αγώνα για να πείσω τους γονείς μου να με αφήσουν να σπουδάσω στην Ιταλία. Ο πατέρας μου ήταν κάθετα αντίθετος διότι φοβόταν  για αυτά που θα αντιμετώπιζα σε ένα ξένο κράτος μόνη μου. Τελικά τους έπεισα και στα 18 μου βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο της Παβίας να δίνω πανιταλικές εξετάσεις και να πετυχαίνω την εισαγωγή μου στη Φαρμακευτική σχολή του πανεπιστημίου της Παβίας.
 • Το εξωτερικό για εμένα ήταν μεγάλο σχολείο.  Καταρχάς έμαθα να επιβιώνω στα δύσκολα, να διαχειρίζομαι μόνη μου καταστάσεις σε ένα ξένο κράτος (ωστόσο αρκετά φιλικό προς εμένα καθότι προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα) αλλά και να προκύψουν φιλίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Μέσα στα ευχάριστα της εμπειρίας του εξωτερικού ήταν η συνειδητοποίηση του πατριωτικού ενστίκτου όλα αυτά ενίσχυσαν τον χαρακτήρα μου και έτσι γύρις πιο δυναμική και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου.

Η επιστροφή και το νέο ξεκίνημα

 • Μόλις επέστρεψα στη Χίο μπήκα αμέσως στα βαθιά. Έκανα πρακτική μόλις ένα μήνα στο φαρμακείο του νοσοκομείου και τον Δεκέμβριο 2006 άνοιξα το δικό μου φαρμακείο.
 • Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν ευχάριστα καθώς από τη μια προσπαθούσα να εγκλιματιστώ με την ελληνική πραγματικότητα και από την άλλη έπρεπε να είμαι φαρμακοποιός και επιχειρηματίας μαζί.

Ουδέποτε επωφελήθηκα από το ότι  ήμουν η κόρη του « Γιαννούλου» διότι ο Γιαννούλος με τον τρόπο του δεν επέτρεψε να επωφεληθώ.

Η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία μου

 • Από μικρή είχα διάφορες καλλιτεχνικές ανησυχίες τις οποίες κληρονόμησα από τη γιαγιά μου την Καλλιόπη. Μου άρεσε να ζωγραφίζω, να γράφω και να αποτυπώνω στο χαρτί τα συναισθήματά μου και είχα μία έφεση στο να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αν είχα τον χρόνο θα μάθαινα και άλλες.
 • Η πίεση της δουλειάς και η καθημερινότητα με έκαναν να αναζητώ τρόπους διαχείρισης του άγχους μου. Έτσι ξεκίνησα πριν από 4 χρόνια μαθήματα βιολιού και αυτό για εμένα ήταν η ψυχοθεραπεία μου.

 

Από υπεύθυνη Γυναικών της ΝΟΔΕ Χίου-Υποψήφια Βουλευτής

 • Μετά την εκλογή μου στη ΝΟΔΕ μου ανατέθηκε ο τομέας γυναικών  και ως εκ τούτου ήταν  φυσικό να ακουστεί το όνομά μου.  Ωστόσο οφείλω ένα ευχαριστώ και σε αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και με πρότειναν. 
 •  Σίγουρα με τιμάει και με ενδιαφέρει μια τέτοια  πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ  στο νησί μας αλλά δεν εξαρτάται από εμένα η επιλογή. Τον τελικό λόγο τον έχει ο Πρόεδρος του Κόμματος(Κυριάκος Μητσοτάκης)  και αν με επιλέξει φυσικά και δεν θα αρνηθώ τη συμμετοχή μου.  

Δεν υπήρξε σθεναρό «όχι» στην κα Καλογήρου

 •  Προτάσεις για να είμαι υποψήφια δέχθηκα τόσο για το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου όσο και για το Δημοτικό ψηφοδέλτιο  με τον Σταμάτη Κάρμαντζη. Σέβομαι και εκτιμώ και τους  δύο και με τίμησε ιδιαίτερα η πρότασή τους, εν τω μεταξύ όμως μου προτάθηκε και για το βουλευτικό αξίωμαμ βτο οποίο αν τα πράγματα εξελιχθούν ευνοϊκά και θα προτιμήσω.
 •  Όμως θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε όπως γράφτηκε «σθεναρό όχι». Απλά δεν με ενδιέφερε η Περιφέρεια όπως δεν με ενδιαφέρει και ο Δήμος. Πρώτα ήρθαν οι προτάσεις για υποψηφιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έπειτα ακολούθησε η πρόταση για το εθνικό ψηφοδέλτιο.
 • Στόχος μου αν είμαι τελικά υποψήφια είναι πρωτίστως η ΝΔ να αυξήσει και άλλο τα ποσοστά της στο νησί και δευτερευόντως να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία.
 •  Δεν με φοβίζει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο. Ίσα ισα που θα είναι καλό να υπάρχουν δυνατοί συνυποψήφιοι .

Η πρώτη κρούση για υποψηφιότητα  ήταν πριν από 5 χρόνια

 •  Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχα δεχθεί ξανά πρόταση για συμμετοχή μου σε ψηφοδέλτια προτίμησα όμως τότε να μην εμπλακώ.

Το μικρόβιο της πολιτικής μου το μετέδωσε η μητέρα μου και ο θείος μου ενώ την ηρεμία και τη ρεαλιστική απεικόνιση των πραγμάτων μου τα κληροδότησε ο πατέρας μου

Αποφάσισα να είμαι ενεργή πολίτης και να έχω λόγο

 • Από μικρή μέσα στο σπίτι άκουγα για πολιτική τόσο από τη μαμά μου που πάντοτε ήταν ενεργή και ασχολούνταν με συλλόγους αλλά και με τον δήμο και έπειτα από τον θείο μου τον Χάρη, τον αδερφό της μητέρας μου, που και εκείνος ήταν ενεργός πολίτης. Το μικρόβιο λοιπόν της πολιτικής το «κόλλησα» από εκείνους.
 •  Παλαιότερα δεν ήταν τόσο έντονο το ενδιαφέρον μου για την πολιτική, αλλά μεγαλώνοντας και μπαίνοντας στον επαγγελματικό στίβο συνειδητοποίησα ότι δεν μου αρέσει η «κριτική του καναπέ». Ήθελα να έχω και εγώ λόγο επί των πραγμάτων και ας κρινόμουν γι΄ αυτό. Άλλωστε όσοι ασχολούνται με την πολιτική περνάνε από το στάδιο της κρίσης. 
 •  Δεν θέλω  να χάσω την επαφή και την αληθινή επικοινωνία  με τους συνανθρώπους μου. Ζω στη Χίο, δραστηριοποιούμε στο νησί και γνωρίζω πολλά από τα  προβλήματα της Χιώτικης κοινωνίας. Άλλωστε καλό θα είναι να υπάρχουν εκπρόσωποι από όλους τους τομείς στα κοινά.

Χίος και Τουρισμός

 • Στεναχωριέμαι που ενώ η Χίος είναι  ένας ευλογημένος τόπος με απίστευτες φυσικές ομορφιές και μπορεί να προσελκύσει πολλαπλά είδη τουρισμού εντούτοις δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 •  Πιστεύω ότι επαναπαυτήκαμε ως νησί στη μαστίχα και το ναυτικό εισόδημα και δεν επενδύσαμε στον τουρισμό. Δεν καλλιεργήσαμε τουριστική κουλτούρα και νοοτροπία και εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε  τι έφταιξε. Η Χίος οφείλει να γίνει τουριστικός προορισμός,  πράγμα που θα είναι ευνοϊκό για όλους μας.

Δεν θέλω ποτέ να χάσω την ανθρωπιά μου και την αληθινή επαφή μου με τον κόσμο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ