28.2.2018 17:40

Όριο στην επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Με απόφασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών βάζει πλαφόν σε αριθμό οικίσκων και φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών

Σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων της Χίου έρχεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα της Επιτροπής Αναστολών, στην οποία είχε προσφύγει ο Δήμος Χίου μέσω της δικηγόρου Πέννυς Τασσοπούλου κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που οριοθετούσε το hotspot της ΒΙ.ΑΛ..

Με απόφασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών βάζει ανώτερο πλαφόν στον αριθμό των οικίσκων λέγοντας ότι στο σύνολο της έκτασης της ΒΙ.ΑΛ. αυτοί δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 100 ενώ αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των φιλοξενουμένων λέει ότι δεν μπορεί να υπερβεί τους 1.274 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ο αριθμός των οικίσκων σήμερα στη ΒΙ.ΑΛ. είναι 95, κάτι όμως που πρέπει να διαπιστωθεί και με αυτοψία ενώ ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι 1.273, δηλαδή το hotspot μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 1 άτομο. Από αυτόν τον αριθμό και πάνω, οι μετανάστες θα πρέπει να οδηγούνται εκτός Χίου ή σε άλλες δομές.

Σε ότι αφορά στην οριστική εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου, η οποία είχε υποδειχθεί από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα και είχε γίνει αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας και κατόπιν σημαντικών πιέσεων, αναμένεται στα τέλη Μαΐου από το 5ο Τμήμα του Σ.τ.Ε..

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ