23.10.2020 13:39

ΠΑΣΟΚ: Μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Τροπολογία στη Βουλή με την οποία εισηγείται τη μείωση κατά 30% του Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου μεταξύ των οποίων τα Ψαρά και οι Οινούσσες κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής. 

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της κατάκτησης του νησιωτικού μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ που φέρει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μειωμένος ΦΠΑ, συνδεμένος με τις δυσκολίες της νησιωτικότητας και την στήριξη και ανάπτυξη όλων των νησιών, είχε τηρηθεί απαράλλαχτος μέχρι το 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέδεσε τον μειωμένο ΦΠΑ με το προσφυγικό-μετανατευτικό, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του.

Την πολιτική αυτή συνεχίζει η Ν.Δ. ταυτιζόμενη και αυτή με την άποψή, ότι δεν χρειάζονται φορολογικά μέτρα στήριξης όλα τα νησιά παρά μονο αυτά που πλήττονται από το προσφυγικό-μετανατευτικό.

Σε μια εποχή που η πανδημία καλπάζει, ο τουρισμός καταρρακώνεται, η προκλητικότητα της Τουρκίας θέτει τα πάντα σε κίνδυνο και η οικονομική ανασφάλεια έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να παρθούν μέτρα στήριξης και ανάπτυξης όλων των νησιών του Αιγαίου», αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ