6.11.2019 12:19

Ο Ν. Μηταράκης στο 26ο Συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ

O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε σήμερα το πρωί στο 26ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε πως οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό είναι πάγιες και σταθερές, τις παρουσίασε προεκλογικά, για αυτές ψηφίστηκε και τώρα με σταθερά βήματα, αυτές υλοποιούνται.

Εν συνεχεία ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε κάθε περίπτωση θα είναι εκεί για να συνομιλεί και να ακούει τις απόψεις από όλες τις πλευρές, ώστε ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες να βγαίνει ένα αποτέλεσμα το οποίο τελικά θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

«Η συμβολή όλων σας στο ασφαλιστικό και ειδικότερα στον ΕΦΚΑ είναι καίρια. Ξέραμε όλοι, και εσείς περισσότερο από τον καθένα, τα προβλήματα και την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ασφαλιστικό και το Ενιαίο Ταμείο: Υποστελέχωση των υπηρεσιών, ελλείψεις, ασυνεννοησία, πληροφοριακά συστήματα περασμένων δεκαετιών. Αποτέλεσμα: Πάνω από ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις. Ας μη γελιόμαστε: Σε μεγάλο βαθμό, ο συνταξιοδοτικός μηχανισμός λειτουργούσε λόγω της ευσυνειδησίας και της καθημερινής υπερπροσπάθειάς σας. Αυτό το χάος μπαίνει σταδιακά σε μια σειρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ συνέχισε:

«Και η ηγεσία του Υπουργείου, και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και πιστεύω και οι εργαζόμενοι θα δουλέψουμε συστηματικά για να διορθώσουμε την κατάσταση αυτή. Από τις βασικές μου προτεραιότητες είναι η δρομολόγηση νέου κανονισμού παροχών, η διενέργεια εντατικών ελέγχων προκειμένου να εξαλείψουμε σταδιακά τα φαινόμενα της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ θα μπει τέλος και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του δημοσίου, οι οποίοι χρωστάνε τεράστια ποσά στα δημόσια ταμεία. Επιπλέον, προχωράμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία για χρόνια έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτη και αξιοποιούμε όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας.»

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις ενέργειες που ήδη έχει πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος παραμένει η πλήρης μετάβαση σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα εξασφαλίσει την άμεση και αυθημερόν εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ θα διευκολύνει παράλληλα και το έργο των εργαζομένων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε για ακόμα μια φορά πως οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτέλεσαν μια δικαίωση για την κριτική που ασκούσε ήδη προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, καθώς αποδείχθηκε πως ο αντισυνταγματικός πλέον ν. Κατρούγκαλου, «τιμωρούσε» την παραγωγική Ελλάδα. Τέλος, δήλωσε:

«Προχωράμε και με αλλαγές στην επικουρική, σε ένα νέο σύστημα καθολικό, δημόσιο, και κεφαλαιοποιητικό ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν καλύτερες αποδόσεις για τις εισφορές τους.  Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ