12.12.2022 14:29

Ο Ελαιώνας παραδόθηκε... με το καλό και η ΒΙ.ΑΛ.

Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής  της έκτασης στην οποία βρίσκεται η Δομή του Ελαιώνα υπέγραψαν σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Δήμο Αθηναίων. 

Στην τελετή στην οποία παρευρίσκονταν ο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για επιτυχημένη διαχείριση του Μεταναστευτικού από την κυβέρνηση. «Μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας», είπε και σημείωσε: «Το καλοκαίρι του 2019 παραλάβαμε 121 άθλιες εγκαταστάσεις ενώ, σήμερα, λειτουργούν 31 οργανωμένοι χώροι φιλοξενίας», είπε μεταξύ άλλων. 

Κατά την τοποθέτησή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης τόνισε τη σημασία που είχε στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας η δομή του Ελαιώνα, μέσα από μια πορεία γεμάτη προκλήσεις τόσο σε σχέση με το πλήθος του κόσμου που κλήθηκε να διαχειριστεί όσο και σε σχέση με τα περιστατικά ασφαλείας, τα οποία πολλές φορές υποκινήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είπε. Όπως είπε ο κ. Μηταράκης: «ο Ελαιώνας, είναι ένα σύμβολο της εποχής της κρίσης. Μια δομή που σήμερα κλείνει και επιστρέφει στους δημότες της Αθήνας. Είχε φιλοξενήσει μέχρι και 2.500 αιτούντες άσυλο. Σε μια υπερπλήρη δομή, σε δύσκολες συνθήκες, αιτούντες άσυλο που πλέον έχουν μεταφερθεί σε πιο νέες, πιο σύγχρονες πιο αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας». «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Αθηναίων για τη συνεργασία. Βιώσαμε δύσκολες στιγμές στην Αθήνα, ειδικά το 2020. Αλλά μαζί, σε αγαστό πνεύμα συνεργασίας αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση. Η εικόνα της πόλης πλέον έχει αλλάξει. Και αλλάζει σταθερά. Με σχέδιο, όπως δεσμευθήκαμε», είπε. 

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε πως ο Ελαιώνας αποτελεί την «πίσω αυλή» της Αθήνας. «Σήμερα, είναι μία εξαιρετικά σημαντική μέρα, γιατί ανοίγει ο δρόμος για τη Διπλή Ανάπλαση. Δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη και η περιοχή να προχωρήσει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. «Δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη και η περιοχή να προχωρήσει μπροστά. Ταυτόχρονα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κερδίζουμε έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου. Ευχαριστώ προσωπικά τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Υπουργό και την ομάδα του για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε από την πρώτη στιγμή που καταθέσαμε το αίτημα για να επιστρέψει ο Ελαιώνας στους δημότες. Από τότε έχουν γίνει πολλά και αποφασιστικά βήματα και όλοι αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή και την Αθήνα», επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ