20.10.2020 20:06

Νότης Μηταράκης: «Με ανοιχτή δομή πάντα θα υπάρχουν προβλήματα»

Την παρέμβαση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, προκάλεσε το κεντρικό θέμα του politischios.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. παρά την απόφαση του ίδιου για υγειονομικό αποκλεισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο ίδιος απέδωσε τη συνέχιση μετακίνησης των μεταναστών στην έλλειψη περίφραξης και τη συνέχιση λειτουργίας του Κ.Υ.Τ. ως ανοιχτή δομή.

Ο Υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την έλλειψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ παρότι αρχικά είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο, λέγοντας ότι υπάρχει ιατρική κάλυψη και έχει ζητηθεί επιπλέον ενίσχυση.

Τέλος ως προς τη μη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων σημείωσε ότι η Περιφέρεια ζήτησε και έλαβε κονδύλι για την υγειονομική προστασία της δομής.

Αναλυτικά η απάντηση του Νότη Μηταράκη:

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης&  Ασύλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας έχουν θέσει το ΚΥΤ Χίου σε υγειονομικό αποκλεισμό. Η διοίκηση της δομής και η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει το μέτρο, σημειώνεται όμως ότι ο δομή είναι ανοικτού τύπου, χωρίς πλήρη περίφραξη και κατά συνέπεια δημιουργούνται ζητήματα. Ιατρική κάλυψη υπάρχει στη Δομή και έχει ζητηθεί περεταίρω ενίσχυση. Επίσης έχει διατεθεί κονδύλι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από αίτημα της, ώστε να συνδράμει στην υγειονομική προστασία της δομής».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ