20.10.2020 20:06

Νότης Μηταράκης: «Με ανοιχτή δομή πάντα θα υπάρχουν προβλήματα»

Την παρέμβαση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, προκάλεσε το κεντρικό θέμα του politischios.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. παρά την απόφαση του ίδιου για υγειονομικό αποκλεισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο ίδιος απέδωσε τη συνέχιση μετακίνησης των μεταναστών στην έλλειψη περίφραξης και τη συνέχιση λειτουργίας του Κ.Υ.Τ. ως ανοιχτή δομή.

Ο Υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την έλλειψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ παρότι αρχικά είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο, λέγοντας ότι υπάρχει ιατρική κάλυψη και έχει ζητηθεί επιπλέον ενίσχυση.

Τέλος ως προς τη μη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων σημείωσε ότι η Περιφέρεια ζήτησε και έλαβε κονδύλι για την υγειονομική προστασία της δομής.

Αναλυτικά η απάντηση του Νότη Μηταράκη:

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης&  Ασύλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας έχουν θέσει το ΚΥΤ Χίου σε υγειονομικό αποκλεισμό. Η διοίκηση της δομής και η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει το μέτρο, σημειώνεται όμως ότι ο δομή είναι ανοικτού τύπου, χωρίς πλήρη περίφραξη και κατά συνέπεια δημιουργούνται ζητήματα. Ιατρική κάλυψη υπάρχει στη Δομή και έχει ζητηθεί περεταίρω ενίσχυση. Επίσης έχει διατεθεί κονδύλι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από αίτημα της, ώστε να συνδράμει στην υγειονομική προστασία της δομής».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ