20.10.2020 18:21

Μία κυβέρνηση που δουλεύει τους πάντες

Ανεξέλεγκτη η μετακίνηση μεταναστών μέσα από τα χωράφια την ίδια τη στιγμή που αναζητείται το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Χίο

Κενά περιεχομένου, τη στιγμή που η κατάσταση στη ΒΙΑΛ τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων, αποδεικνύονται τα μέτρα που συνόδευσαν την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για υγειονομικό αποκλεισμό του hotspot.

Μετακινούνται κανονικά

Μία βόλτα περιμετρικά του Χαλκειούς, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η δήθεν απαγόρευση μετακίνησης έμεινε μόνο στα χαρτιά αφού οι μετανάστες όχι μόνο κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι αλλά συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητά τους.

Έτσι παρά τα αστυνομικά μπλόκα, οι μετανάστες συνεχίζουν να βγαίνουν από τη ΒΙ.ΑΛ. μέσα από τα χωράφια, να κατεβαίνουν στην πόλη για ψώνια και να επιστρέφουν σε αυτή με τα πόδια ή με ποδήλατα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό στους υπόλοιπους διαμένοντες ή και αντίστροφα.

Άφαντο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, άφαντο μέχρι στιγμής παραμένει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα έφθανε από την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους και τεστ στους διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα να μην υπάρχει σαφής εικόνα της μετάδοσης της πανδημίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επί του παρόντος οι μόνοι γιατροί στη ΒΙ.ΑΛ. είναι ένας στρατιωτικός ιατρός καθώς και ένα κλιμάκιο ισπανικής Μ.Κ.Ο..

Χωρίς εξωτερικά ιατρεία

Την ίδια μοίρα έχει και ο περιβόητος σχεδιασμός της Περιφέρειας για λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, μιας και αφενός δεν έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός για πρόσληψη ιατρών αλλά ούτε και για προμήθεια μηχανημάτων και τεστ κορωνοϊού.

Ένα κρούσμα στο τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Η ανησυχία γύρω από τη ΒΙ.ΑΛ. είναι δικαιολογημένα αυξημένη αφού πέρα από τα γνωστά κρούσματα σε μετανάστες και πρόσφυγες, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μία γυναίκα που εργάζεται στο τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η γυναίκα πρόσφατα είχε ταξιδέψει εκτός Χίου και με την επιστροφή της βρέθηκε θετική στον Covid 19.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ