10.6.2022 19:03

Ν. Μηταράκης: Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου της ΕΕ για τη δημιουργία μεταβατικού μηχανισμού αλληλεγγύης

Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου της ΕΕ για τη δημιουργία μεταβατικού μηχανισμού αλληλεγγύης, εξέφρασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα κάναμε σημαντική πρόοδο έναντι των στόχων της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Εγκρίναμε την πρόταση για το νέο κώδικα συνόρων Σένγκεν, ο οποίος αναγνωρίζει την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων της ΕΕ, δίνοντας έμφαση στα αποτρεπτικά μέσα και θίγοντας το ζήτημα της εργαλειοποίησης. Η πρόοδος στους κανονισμούς «screening» και «Eurodac», ενισχύει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων μας. Η δήλωση του Συμβουλίου για τη δημιουργία μεταβατικού μηχανισμού αλληλεγγύης, δίνει άμεσα στήριξη στα κράτη πρώτης γραμμής, με μετεγκαταστάσεις και προτάσσει τη θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού. Για πρώτη φορά η Ευρώπη αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού αλληλεγγύης.»

Τέλος, στο πλαίσιο της επισκόπησης του ρόλου της Frontex, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε: «Τόνισα την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του οργανισμού, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των κοινών μας συνόρων και υπογράμμισα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την αντιπαραγωγική και προκλητική ρητορική της Τουρκίας και το ενδεχόμενο νέων υβριδικών απειλών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ