Πολιτική

11/5/18 14:27

τελ. ενημ.: 11/5/18 14:50

Μνημόνιο συνεργασίας για το αεροδρόμιο έφερε η σύσκεψη στο Υπ. Υποδομών

Κανένας κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης του έργου διαβεβαιώνει το Υπουργείο

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπ. Υποδομών, Δήμου και Περιφέρειας σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπ. Υποδομών μεταξύ των φορέων του νησιού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης εξήγησε ότι το έργο του αεροδρομίου χωρίζεται σε τρία αυτοτελή κομμάτια. Το πρώτο έχει να κάνει με την επέκταση του διαδρόμου κατά 400 μέτρα προς βορρά μέσα στο ήδη υπάρχουν clearway, το δεύτερο με τη μετατόπιση του δρόμου προς τα ανατολικά καθώς και την ολοκλήρωση της οδού Ι. Χρήστου και το τρίτο με την συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων .

Όσον αφορά τα δύο πρώτα έργα υπεύθυνο για τη μελέτη και την υλοποίησή τους θα είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το δε έργο της μετατόπισης του δρόμου θα αναλάβει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου συνεπικουρούμενη από το Δήμο Χίου.

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες από πλευράς Περιφέρειας θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, στο οποίο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το αεροδρόμιο της Χίου.

Ο ίδιος μάλιστα υπήρξε κατηγορηματικός σε ότι αφορά στον κίνδυνο απώλειας χρηματοδότησης του έργου, επισημαίνοντας ότι κατά το Υπουργείο η χρηματοδότηση των έργων είναι εξασφαλισμένη ενώ μέσα στο μνημόνιο θα υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εργασιών από την πλευρά του κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση